En Treball i Na Cultura han celebrat el 125è Aniversari de la Mare de Déu de LLuc

El passat 13 i 14 de desembre els gegants i capgrossos de l’Agrupació juntament amb els gegants de Piera van ser a l’illa de Mallorca; concretament per celebrar el 125è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu de Lluc.

 

 

L’expedició catalana va arribar el dissabte 13 de desembre amb vaixell i es va desplaçar a la Casa Catalana de Mallorca per compartir un esmorzar amb tothom, i fer així un entrega d’obsequis per agraïr tot els tràmits que ha fet aquesta entitat per tal de que l’Agrupació pogués ser present en aquesta festa.

A la tarda els catalans van poder visitar diferents indrets de l’illa però no va ser fins el diumenge que el monestir de Lluc va poder gaudir d’una festa única, una gran part dels gegants mallorquins juntament amb els gegants de les illes balears, el Foner i la deesa Tanit, els gegants i capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, els gegants de Piera i una representació del Cercle Internacional d’Amics dels Gegants que van aportar a la festa uns gegants de Costa Rica, van celebrar el 125è aniversari de la Mare de Déu de Lluc, una jornada principalment destacada per el mal temps però això no va ser prou motiu per suspendre la celebració, sota un espai cobert tots els gegants es van reunir i van obsequiar amb els seus balls a tots els assistents.

El president de l’Agrupació de Colles de Geganters de les Illes Balears va destacar dins les seves paraules un desig, va demanar que aquesta trobada no quedes en un acte únic i que es pogués repetir cada any, des de l’A.C.G.C. els volem trasmetre tot el nostre suport per tal de que aquests cita sigui anual per el món geganter balear