On Anem?

Aquest cap de setmana com de molts altres es poden gaudir de diferents actes geganters arreu de Catalunya, per aquest en concret en volem destacar uns quants, ens podem acostar a Sant Climent de Llobregat, a Sant Joan Despí o fins i tot a Lleida, tot escalfant motors per les revetlles de Sant Joan que celebrarem al setmana entrant.

 

 

Aquest dissabte dia 20 de juny la població de Sant Climent de Llobregat homenatgerà el “gran” Joan Amades ja que aquest any es celebra 50 anys de la seva mort, per tant hi haurà XVII Trobada de Gegants i Capgrossos amb la participació dels gegants de Mollet del Vallès, Begues, El Prat de Llobregat, Capgrossos de Capellades a més a més de bèsties com el Lleó Brumot de Gavà, Drac Rifrenyo de Sant Just Desvern, Bitru de Parets, Ball dels Cavallins de Montornès de l’Esbart Rosa dels Vents de Vilanova del Vallès i també amb la participació del Ball de bastons d’Esplugues de Llobregat, l’Esbart Infantil d’Esplugues de Llobregat i el Ball de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana.

Tot començarà a partir de les 18h amb la plantada i jocs per la mainada, a les 20h hi haurà una mostra de balls a les 21h arribada dels Gegants de Sant Climent de Llobregat a continuació una cercavila amb torxes i acabarà tot a les 22:30 amb una ballada final i un castell de focs.

Sant Joan Despí

Si la festa de Sant Climent no us acaba de convencer, sense canviar de comarca us podeu acostar a Sant Joan Despí, on estan d’aniversari ja que celebren el 25è aniversari de la colla de geganters de la població, aquesta celebració arriba al seu punt important ja que el mateix dissabte es celebra la XXV Trobada de Gegants i Capgrossos durant tota la tarda on si podran veure colles com, Barberà del Vallès, Vilassar de Dalt, ACF Sant Feliu de Llobregat, Premià de Mar, Ribes de Freser, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Juneda, Argentona, Esplugues de Llobregat, Barri de Gràcia de Sabadell, Santpedor, Fraga, Sant Vicenç de Castellet, Sant Vicenç dels Horts, l’Ordal, Manresa, Centelles, Les Borges Blanques, Vic Lliçà d’Avall, Sant Pere Molanta, Ripoll, Santa Coloma de Gramanet i Sant Joan Despí.

Des de l’ACGC us felicitem per els vostres 25 anys. Felicitats!!!

Lleida (Cappont)

La Tercera opció que destaquem en aquest article és a la comarca del Segrià, concretament a la seva capital, la Colla Gegantera Cappont de Lleida celebra la VI Trobada Comarcal de Gegants de les Terres de Lleida i la XIX Trobada de Gegants Cappont dins el 20è aniversari de la colla de geganters, festa que tindrà la presència d’En Treball i Na Cultura acompanyant a tots els gegants de les Terres de Lleida.

Moltes felicitats Cappont de Lleida!!!