Tàrrega ja és la XXIV Ciutat Gegantera de Catalunya 2009

Passat el 31 de maig, Tàrrega ha iniciat un any com a capital catalana del “Món Geganter”, després de 3 dies de festa gegantera i molt de temps de preparació, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya en Treball i na Cultura ja són a Tàrrega.

Des del divendres 29 de maig amb la inauguració del monument commemoratiu al títol de ciutat gegantera anomenat el Bol d’Or, un momument gegantí decorat amb un trencadís de color blanc i amb un color or per dins, obra de Matilde Grau fins a un acte de traspàs dels gegants de l’ACGC plè d’emoció per part de la colla sortint, Sant Vicenç dels Horts i la colla entrant, Tàrrega, han convertit la festa de la XXIV Ciutat Gegantera de Catalunya 2009 amb una de les més participatives amb un total de 194 colles geganteres, més de 5000 geganters i amb un nombrós públic entregat en cada un dels actes del cap de setmana.

Dissabte 30 de maig, va ser un dia destacat per les cercaviles pels carrers de Tàrrega, un sopar multitudinàri i els concerts nocturs, un d’ells el de la Companyia Elèctrica Dharma a la plaça de les nacions sense Estat.

A partir d’ara la Fal·lera Gegantera de Tàrrega cuidarà d’en Treball i na Cultura i els passejarà per els carrers de Catalunya i de l’estranger durant tot l’any fins que l’any que vé traspassi els gegants a la ciutat de Manlleu.

 

Divendres 29 de Maig

 

 

 

Dissabte 30 de Maig

 

 

 

 

 

 

 

Diumenge 31 de Maig