Mataró viu les festes de Les Santes

La Festa Major de Mataró coincideix cada any amb l’última setmana de juliol i es fa en honor a les santes Juliana i Semproniana, l’epicentre de la festa és el 27 de juliol, dia de la missa de Glòria, la processó d’acompanyament, la dansa de l’Àliga i la desfilada de lluïment fins a la plaça de l’Ajuntament on fan presència els elements més importants de la imatgeria festiva mataronina, però la ciutat de Mataró es carateritza per la gran quantitat de gegants que tenen, figures que representen moltes associacions de la capital del Maresme.

 

 

 

Així doncs, a les festes de Les Santes, els gegants i en particular la Família Robafaves prenen el màxim protagonisme, des de la crida, el desvetllament bellugós, l’anada a ofici o la gegantada entre altres actes.

Aquest any a la postal de gegants que organitzen la Família Robafaves el diumenge 26 estan convidats els cavallets, els gegants i la mulassa de Sant Feliu de Pallerols.

 

Divendres dia 24 de juliol, Gegantada de Les Santes de Mataró

Gegantada de les Santes amb la participació de més de 40 gegants de la ciutat.

PLANTADA:

a 2/4 de 7 de la tarda, plantada de gegants i capgrossos des dels diferents punts cardinals de la ciutat.

Nord: Passeig del Desviament. Est: Plaça de l’Havana. Sud: Plaça Gallifa. Oest: Plaça can Marchall

 

CERCAVILA:

A les 7 de la tarda, començament de les 4 cercaviles.

 

RECORREGUTS:

Nord: Passeig Carles Padrós, Plaça Espanya, C/del Parc, Caminet de les Vinyes i C/Argentona.

Est: C/Sant Pelegri, Baixada de les Espenyes, Can Xammar, C/Sant Cristòfor, Plaça Xica, C/Santa Maria, Plaça Santa Maria, C/Francesc d’Assís, C/Bonaire, la Riera, Muralla de la Presó i C/Argentona.

Sud: C/Castaños, Ronda Alfons XII, C/Unió, Plaça de Cuba, C/Palmerola, Plaça de les Tereses, C/ Sant Josep, Muralla del Tigre i C/Argentona.

Oest: Can Marchal, C/Fray Luis de León, C/Sant Benet, Plaça de les Tereses, C/Sant Josep i Muralla del Tigre.

UNIÓ CERCAVILES:

A 2/4 de 8 del vespre, les 4 cercaviles han d’arribar a la cruílla del C/Argentona amb la Muralla.

Les cercaviles aniran Riera avall, passant per l’Ajuntament, on recolliran a la Família Robafaves i continuaran avall fins a la Plaça Santa Anna.

A les 8 del vespre a la plaça de Santa Anna, balls finals i cercavila Riera amunt fins a l’Ajuntament, on la Família Robafaves farà la seva tradicional dormida per donar fi a l’acte.