Els Gegants d’Ulldecona, protagonistes de les Festes Quinquennals

Les Festes Quinquennals són un dels esdeveniments festius més particulars de les Terres de l’Ebre, es celebren als municipis d’Ulldecona i d’Alcanar, i com diu el seu nom, tenen lloc cada 5 anys.

Durant dues setmanes, els carrers i les places s’engalanen per rebre la imatge de la patrona de la població que es traslladada des del Santuari fins al nucli urbà. A Ulldecona es tracta de la Mare de Déu de la Pietat.

 

A més dels actes religiosos es programen cercaviles, concerts i àpats populars, d’aquesta les Festes Quinquennals esdevenen punt de referència del calendari cultural de les Terres de l’Ebre.

Aquest ny durant tot el dissabte 5 de setembre, la població d’Ulldecona viurà una Trobada Gegantera del tot especial, emmarcada dins de les seves Festes Quinquennals 2009. A partir de les 12 del migdia, a la plaça de Catalunya, els gegants estaran exposats, per sortir a la 13h en cercavila fins a la plaça de l’Església. A les 18h, novament els carrers i places de la Vila, guanits per les Quinquennals, seran l’escenari d’una nova cercavila, que finalitzarà  amb una mostra de balls i l’estrena del ball territorial “Ebre Avall”.

Les Colles participants seran les següents: Parets dels Vallès, Maials, Xerta, Reus, Juneda, Alcanar, Amposta Benicarló, Camarles, Es Castell (Menorca), El Prat de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs, Morella, Aldover, Bot, L’Aleixar, L’Espluga de Francolí, “Amics dels Gegants” de Montblanc i Ulldecona.