La Festa Major esclata a Sitges

Festa declarada d’Interès Nacional l’any 1991, la festivitat de Sant Bartomeu transforma la població de Sitges en una festa contínua per tot els racons dels seus carrers, els dies 23 i 24 d’agost són els més viscuts per els sitgetans i sitgetanes i destaca per la seva massificada participació, riquesa folklòrica i la transformació de la vida dels seus veïns.

Els elements festius són els grans protagonistes de la diada de Sant Bartomeu, des de ben aviat al matí es poden veure passejar per els carrers de Sitges, acompanyat d’una esbojarrada passada amb faixes, mentre es reparteixen clavells i es desperta la vila per anar a missa, en acabar aquesta entren en acció els castellers amb la seva actuació dedicada al patró de la festa.

A la tarda, gran processó de Sant Bartomeu, amb la participació dels Gegants Cristians, els Americanos, els Moros i el cabeçuts, a més a més del Drac, l’Àliga, els Diables, Els Bastoners, Ball de Cintes, Ball de Gitanes, Moixiganga entre d’altres balls i evidentment la imatge de Sant Bartomeu, una processó que destaca per la participació del públic, sobre tot en un punt del recorregut, a la plaça de cap de Vila, un moment de la festa on cada element quan arriba es rebut amb molts aplaudiments per part del públic assistent, provocant així, una eufòria als participants que desencadena en poder guadir d’uns balls extraordinaris.