Manifestació Reivindicativa a favor de la Cultura del Foc

Durant els últims mesos tothom ha anat seguint la polèmica generada amb el “Real Decreto del Reglamento de Artículos Pirotécnicos y Cartucheria”, pels mitjans de comunicació, per les accions dels nostres companys del Bestiari i Diables i Dimonis, etc,

En aquests moments ja s’ha arribat a un moment de consens que ha permés presentar davant el Ministerio de Indústria un seguit d’al·legacions que volen esmegar els greuges sorgits pel redactat d’unes normes a mans de persones sense el més mínim sentit ni coneixement de la nostra cultura, diputats catalans al Parlament Europeu inclosos.

Per mostrar la reivindicació social i per impulsar les al·legacions consensuades, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya han convocat una manifestació pel dia 5 de setembre a les 5 de la tarda a la ciutat de Barcelona.
Degut a la importància del tema demanen a totes les federacions, associacions i secretariats associats a l’Ens de Comunicació Associativa la seva assistència a la manifestació, que es pot materialitzar amb la presència del màxim de persones dels respectius col·lectius (quitxalla, joves, grans, en una festa de la cultura popular) i a poder ser vestits amb la roba que identifiqui la seva activitat.
Obrirà la manifestació una pancarta amb el lema Farem les festes amb foc, peti qui peti, a la qual és convenient sumar-hi els presidents i membres de juntes de les federacions de l’associacionisme cultural català, associades o no a l’Ens.

Així doncs, us demanem a manera individual, que dediqueu els vostres esforços a assolir la fita d’un màxim de presència de persones de les vostres federacions, per reunir el màxim de gent a l’entorn d’aquest acte reivindicatiu.

També es pot participar a la manifestació amb les figures festives tot i que està totalment prohibit l’ús de material pirotècnic amb la excepció de botafocs i bengales de llum (no explosives ni surtidors).

Engresqueu a les entitats de tota mena del vostre barri, poble, vila i ciutat

A les vostres famílies, amics i veïns. Hem de ser una sola veu i un sol poble per defensar les nostres festes tradicionals amb foc. Que només els porucs i els qui tenen algun impediment es quedin a casa.