La Badamar de Badalona és la pubilla del Maresme 2009

El diumenge dia 4 d’octubre, es va celebrar a Premià de Dalt, la Trobada de Gegants del Maresme. Com cada any, una geganta seria escollida Pubilla del Maresme…

Com ja és habitual, les gegantes que ja han estat escollides Pubilla de la comarca en alguna ocasió, es col·loquen en un costat, acompanyades de la seva parella i lluint la seva banda amb l’any que van ser escollides. Restaven totes ordenades per l’any del pubillatge. Realment feien molt de goig totes elles lluint les seves bandes…

Les gegantes que encara no havien estat mai Pubilles, eren al mig de la plaça, lluint la banda de candidata a ser Pubilla del Maresme 2009, acompanyades també de les seves parelles.

Mentre durava la Plantada, va ser el moment de les votacions. Totes les colles de la vocalia, van passar per les urnes i van votar a la candidata que els hi agradava més. Una votació secreta que no es va desvetllar fins al final de la festa…

Seguidament, tots cap a la cercavila. Obrien les colles candidates a Pubilla i darrera d’elles, la colla de Sant Pol de Mar com a primera Pubilla del Maresme. Darrera d’ella, la resta de Pubilles amb les seves parelles, ordenades per anys, fins arribar a l’última, l’amfitriona de la festa, la Bonadona de Premià de Dalt, acompanyada de l’Altemir, que van ser els últims en entrar a plaça.

Un cop arribaven les colles a plaça, es van anar presentant totes les candidates. A continuació, van anar entrant totes les pubilles.

Un cop totes les colles eren a dins de la Plaça, es va procedir a l’esperat Ball del Maresme, que només es pot veure el dia de la trobada comarcal. Cal felicitar als balladors, perquè com ja és costum,  el van bordar.

Un cop acabat el ball, s’acostava el moment més esperat de la festa. Calia triar a la Pubilla del Maresme 2009…

Totes les candidates eren col·locades al bell mig de la plaça esperant el seu moment. Qui seria aquest any la Pubilla del Maresme?… Seria l’Esther de Premià de Mar? L’Eulàlia de Cabrils?

la Minerva de Sant Andreu de Llavaneres? La Badamar de Badalona? La senyoreta Haris, de l’Escola el Turó de Mataró? La Guiomar de Palafolls?…

… I finalment, la Pubilla del Maresme és… La Badamar de Badalona!!!

Moltes felicitats a la Colla de Geganters de Badalona per la seva elecció, i a partir d’ara, representaran a la Vocalia del Maresme dins de la Junta Directiva de l’ACGC.

Aquest any, cal destacar la novetat dels gegants de Palafolls, En Guillem i la Guiomar, estrenats el dia 6 de setembre.

Però cal remarcar, per sobre de tot, la gran festa que varen organitzar la Colla de Geganters de Premià de Dalt. Van demostrar, que els diners no són el més important per organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud… I els voluntaris… Un 10!

Felicitats Premià de Dalt!!!