La Fira, èxit rotund

Quan es viuen uns esdeveniments com els que es van viure els dies 10 i 11 d’octubre a Cassà de la Selva amb motiu de la III Fira del Món Geganter, és quan ens donem compte del que pot aportar el món dels gegants al desenvolupament de la cultura tradicional i popular de Catalunya. Va ser un cap de setmana ple d’activitats geganteres on la participació, tant d’expositors i visitants va ser el comú denominador. No solament es va tractar d’una fira més, sinó d’un esdeveniment geganter de gran magnitud, on els actes s’anaven desenvolupant d’una manera fluïda i a gust de tots.

 

Allà es van aplegar 40 estands entre luthiers, coordinadores i altres comerciants afins al món dels gegants que van donar a conèixer els seus productes i seves activitats. També es van aplegar una quantitat important de gegants i capgrossos, els quals van ser part activa de la festa amb les seves actuacions.

 

Es va començar el dissabte amb l’acte institucional d’obertura de la Fira, presidit pel Director de Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat, Sr. Ramon Fontdevila, la senyora Carme Garcia, Diputada de Cultura la Diputació de Barcelona, l’Alcalde de Cassà de la Selva, el nostre President Albert Moya i el Cap de Colla de Cassà, Carles Torrijos.

 

 

Tot seguit va venir la presentació dels actes i del logo del 25è Aniversari de l’Agrupació i el reoneixement als que han estat Presidents de la nostra entitat durant aquests anys.

 

A partir d’aquest moment i a la Plaça de la Coma de Cassà,  es van anar desenvolupant els actes lúdics amb la participació, tant dels més petits amb el Ball de Gegants Infantil com dels grans amb els Balls dels Gegants de Cassà de la Selva i quan ja apuntava la nit l’espectacle nocturn Civilitzacions de la Mediterrània, que va ser un gran èxit per la seva qualitat i participació de gegants dins d’un guió molt ben elaborat i treballat pel Grup de Monitors de l’Agrupació. També durant la tarda es va fer l’acte de reconeixement a les Colles fundadores de l’Agrupació.

 

Posats ja al diumenge, vàrem tenir la xerrada de “Altres gegants, altres contrades”, on la colla invitada de Maastricht va donar a conèixer com es viuen els gegants des de els Països Baixos. Aquesta entitat va donar la nota de color amb la participació al complert dels membres de la seva colla i amb el seu gegant de més de sis metres d’alçada.

 

 

També durant el matí es va fer la passejada pels carrers de Cassà de tots els gegants presents a la mostra. Ja arribats a la plaça de la Coma es van presentar alguns dels nous gegants i capgrossos construïts durant el 2008 i 2009.

 

Paral.lelament es feia la votació per donar nom als nostres gegantons. Després del recompte és va a donar a conèixer com a resultat de la votació els noms de Pau i Alegria que seran a partir d’ara els noms d’aquests gegantons.

 

Ja cap al migdia es va fer la proclamació de la població que serà seu de la propera Fira del Món Geganter. Aquesta ciutat serà Calella.

 

 

Finalment es va fer la cerimònia de clausura amb els balls dels Gegants de Cassà de la Selva i els capgrossos, gegantons i gegants de l’Agrupació.

 

Després del que hem vist a Cassà amb aquesta III Fira, li augurem un gran futur per a propers anys, ja que no serà solament pensada per als expositors que donin a conèixer els seus productes o les coordinadores les seves activitats. Es pot anar més lluny, pensem que pot arribar a ser el segon gran esdeveniment del món dels gegants, on les activitats geganteres siguin les grans protagonistes i la participació de tots plegats sigui multitudinària.