L’Alt Empordà es reuneix a Peralada

El diumenge, 18 d’octubre, la Vocalia de l’Alt Empordà va celebrar la seva primera Trobada Comarcal de Gegants.

Un total de 7 grups van participar d’aquesta primera festa, en un diumenge assolellat que va convidar a peralencs i visitants a participar de la Trobada. El públic va poder gaudir dels gegants de Garriguella, Lladó, l’Escala, Port de la Selva, Vilafant i l’escola AnimART de Roses, a més de la sorpresa que alumnes d’una escola de Peralada van realitzar al participar en la Trobada amb capgrossos construïts pels seus alumnes. D’aquesta manera, i com va puntualitzar el seu alcalde, el sr. Pere Torrent, és l’inici de potser un futur amb uns gegants a Peralada.

La Festa es va iniciar a les 11 del matí, just davant de l’Ajuntament, a la Plaça Gran de Peralada, on els participants a la 1a Trobada Comarcal van anar arribant per plantar els seus gegants. Després dels parlaments i una fotografia de tots els participants, es va iniciar la passejada de tots els gegants pels carrers del poble fins al Passeig de La Principal de Peralada on totes les colles van oferir un ball conjunt.

D’aquesta manera, l’Alt Empordà se suma a les vocalies i coordinadores que celebren trobades anualment. En aquest cas però, les trobades se celebraran en poblacions que no gaudeixin de gegants amb la intenció de fomentar aquesta tradició i així poder augmentar el número de colles i figures a la comarca.

IMATGES DE LA FESTA

Plantada a la Plaça Gran
Plantada a la Plaça Gran
Els capgrossos estrenats per a l'ocasió
Els capgrossos estrenats per a l'ocasió
Foto de família de tots els participants
Foto de família de tots els participants
Inici de la passejada
Inici de la passejada
Els capgrossos en la passejada
Els capgrossos en la passejada
Els gegants de l'Escala, ballant
Els gegants de l'Escala, ballant
El campanar de Peralada amb gegants participants a la Trobada
El campanar de Peralada amb gegants participants a la Trobada
El gegant del Port de la Selva
El gegant del Port de la Selva
El nou gegantó de l'escola animART de Roses
El nou gegantó de l'escola animART de Roses
Entrada al Passeig de La Principal de Peralada
Entrada al Passeig de La Principal de Peralada
Planta final de les colles participants
Planta final de les colles participants
Els músics en la ballada final
Els músics en la ballada final
Ball final de les colles participants
Ball final de les colles participants

Fotografies cedides per David Roy i Cèsar Carmona