La Vocalia del Bages-Berguedà celebra la seva Trobada Intercomarcal

Diumenge, 21 de març, al matí s’ha celebrat la 13a trobada de vocalia Bages Berguedà, al Poble Nou de Manresa, coincidint amb el 20è aniversari de la colla amfitriona.

En aquesta edició de la trobada intercomarcal s’ha comptat amb l’assistència d’una vintena de colles, exclusives de les dues comarques del Bages i Berguedà. Cal destacar la presència de dues colles que estan revifant, la de Sallent (Bages), que van participar amb dues parelles de gegants, amb l’ajut dels geganters de Balsareny, i la de Vilada (Berguedà), que ha tornat amb l’empenta d’una colla molt jove.

Els actes van començar a partir de les 9:30 del matí, amb la plantada de les colles participants al carrer Sant Josep, i l’esmorzar de les colles al pati del antic escorxador de Manresa. Aproximadament a les 10:45 es va fer un darrer assaig del ball de vocalia, amb la nova introducció i el ball Nocturn Blau. A les 11:30, ben puntuals, van iniciar-se dues comitives a través dels diferents carrers de la població, arribant finalment a la plaça de Mossèn Vidal.

Un cop totes les colles plantades, amb la plaça a vessar de gent, es van realitzar els actes protocol·laris de canvi de banda. La colla de Sant Vicenç de Castellet, com a colla sortint, va realitzar el seu ball de lluïment. A continuació es van fer els canvis de bandes, traient la dels gegants de Sant Vicenç de Castellet, i ficant la nova als gegants del Poble Nou de Manresa, com a nous representants de la vocalia, i tot seguit van realitzar el seu ball de lluïment, juntament amb la seva parella antiga de gegants.

Després de realitzar els actes de canvi de banda, es va realitzar el ball de vocalia, en el que van participar 16 parelles de gegants. La música va ser interpretada pels músics del Poble Nou, i l’execució del ball, tant la introducció com el Nocturn Blau, va ser molt bona, i així ho va reconèixer el públic i les colles assistents, amb un gran aplaudiment a la finalització del ball.

Acabat el ball, es va entregar a totes les colles participants un record de la trobada, i donant-se per finalitzada la trobada amb un vermut al pati del antic escorxador.

Va ser una gran festa, amb molt bona participació de les colles de la vocalia, i que, malgrat les pessimistes prediccions del temps, va poder realitzar-se sense cap incident meteorològic.

Podeu trobar més informació, fotos i vídeos a la web de la vocalia.

Felicitats, colla del Poble Nou de Manresa!!!