El fet geganter mira cap al futur

El passat dia 8 d’abril es va celebrar a Barcelona una reunió que marcarà la relació entre les Entitats del Món dels Gegants més representatives a dia d’avui al nostre país, hi varem ser presents la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya, el Cercle Internacional d’Amics dels Gegants, la Coordinadora de Geganters de Barcelona i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

El fet de portar a terme aquesta reunió, que des de fa molt de temps hauríem d’haver mantingut, es deu a la possibilitat que se’ns planteja de poder arribar a fer actes i treballs conjunts on hi creiem, afortunadament, que tots hi hem de ser representats, i es per aquest motiu que després de converses telefòniques i creuament d’emails ens varem decidir a veure’ns en persona i en una situació entesa comuna i per aportar tot el que podem fer pel bé de la nostra Cultura i el desenvolupament de les nostres arrels Culturals i Tradicionals, concretament el fet Geganter.

Aquesta reunió es va desenvolupar dins d’un clima molt distès i a on els seus representants varen establir les bases per tal d’enfocar el present i futur de la relació amb les respectives Entitats, i que es va traduir en vàries propostes d’activitats conjuntes a celebrar durant aquest any i que marcaran el camí a seguir per tal de recuperar la cordialitat i l’entesa, que entre tots podem aportar pel nostre bé comú, la qual cosa serà beneficiós per a tot el món geganter i de la Cultura Tradicional Catalana.

Esperem que aquesta bona notícia marqui un abans i un després en la relació amb totes les Entitats Geganteres que representen l’entorn de Cultura al nostre País, Catalunya.