Navarra ja té un llibre dels seus gegants

GIGANTES DE NAVARRA

De la “A” a la “Z”: Història de más de cien comparsas

Reis, personatges bíblics, històrics, populars i del llegendari de Navarra, i altres figures componen les pàgines d’aquest llibre, que es va presentar el passat dia 29 de maig, durant la “Feria del Libro” de Pamplona, editat per EGN Comunicaciones.

Els autors són Unai Lako (Agoitz, 1984), periodista de Ràdio Euskadi, i a la vegada membre de la Comparsa de Gegants d’Agoitz, i Aitor Calleja (Pamplona, 1986) constructor i restaurador de gegants, i a la vegada músic (tambor), que ens ofereixen el resultat d’un any i mig de treball, cercant la informació per tot el territori.

El llibre s’inicia amb un ampli capítol dedicat als gegants de Pamplona, que enguany celebren el seu 150è aniversari. Juan Antonio Urbeltz, a més a més, signa un article sobre l’origen dels gegants de Pamplona, i en Ramon Herrera fa un repàs a la presència dels gegants al cinema, entre d’altres col•laboracions.

La segona part ens obre les portes als gegants de Navarra, amb fotografies de totes les figures, acompanyades per les seves dades tècniques, i amb petites ressenyes sobre la simbologia i tipologia de les figures.

Col•laboracions: Javier García i Joseba Gurrutxaga. Aportació de textos: Pello Guerra, Juan A. Urbeltz, Joan-Miquel Merino (autor del capítol “Una visión retrospectiva del mundo de los gigantes”), Ramon Herrera, Javier Itúrbide, Blas Subiza, José Ma. Esparza i Toni Iragi. Fotografies: Arxiu Fotogràfic Ferragut (Jordi i Eloi Miralles), i altres.

Títol: “GIGANTES DE NAVARRA”. De la “A” a la “Z”, història de más de cien comparsas.

Autors: Unai Lako, Aitor Calleja

Edita: EGN Comunicaciones

Pàgines: 364

ISBN: 978-84-937633-1-2

Dipòsit legal: NA-1509 / 2010

Preu: 24 €