Roses agafa el relleu d’Hostalric com a Vila Gironina

Durant el cap de setmana dels dies 29 i 30 de maig, les colles geganteres de la demarcació de Girona, van celebrar com cada any, la seva tradicional festa, que enguany, arribava a la XVII edició. Un total de 42 colles van participar de la festa durant el cap de setmana. Tot un rècord de participació.

La població de Roses, va poder gaudir d’aquesta festa tant especial. Dissabte, des de la Plaça Catalunya, amb la cercavila de gegantons i capgrossos, i diumenge, amb la tradicional cercavila de gegants, amb dues cercaviles sortides des de la magnífica fortificació renaixentista de la Ciutadella, autèntiques muralles de la vila vella de Roses, que van fer les delícies de tot el públic assistent, fent la volta a la població en sentits oposats, amb una magnífica desfilada per l’avinguda de Rhode, passeig marítim de la població empordanesa.

Realment, feia goig veure a tots els gegants exposats a la Ciutadella, que per un dia va amagar tots els cotxes que ja omplen la població en aquestes dates.

I el passeig, ple de gom a gom, donava força a totes les colles a ballar sense parar.

Un cop acabades les cercaviles, es va fer el tradicional intercanvi de mocadors entre els caps de colla de Roses i Hostalric, per donar el simbòlic relleu de Vila Gironina.

A continuació, el ball de la Vila Gironina va deixar fascinats a tots els assistents.

Per acabar, es va fer la inauguració del monument de Vila Gironina a la Plaça Catalunya.

La diada va ser magnífica i el dia va acompanyar.

Si voleu veure més informació de la festa, cliqueu aqui.

Totes les fotografies han estat cedides per guiaderoses.net.