Sumar esforços multiplica els resultats

Amb la voluntat de marcar un camí a seguir per tal de recuperar la cordialitat i l’entesa entre les entitats més representatives del món geganter català, i amb l’objectiu de beneficiar tot el món geganter i la Cultura Tradicional Catalana, fa uns mesos, la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya, el Cercle Internacional d’Amics dels Gegants, la Coordinadora de Geganters de Barcelona i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya vam iniciar un acostament.

Aquest fet ha estat informat a sr. Ramon Fontdevila, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, el qual ha volgut reflectir, en una carta oberta, la seva satisfacció vers el camí endegat.

Sumar esforços multiplica els resultats

 

 Benvolguts geganters: només quatre ratlles per tal d’expressar-vos la meva satisfacció més sincera un cop m’he assabentat de les vostres converses. Felicitats! Per aquest pas, més necessari que mai. Tots som fruit de la història, i la diversitat és el signe dels nostres temps. Però, alhora, és del tot imprescindible la possibilitat de compartir projectes, de treballar mancomunadament en objectius més ambiciosos o, pel cap baix, més sòlids.

 Per aquest motiu, assabentat d’una primera reunió adreçada a trobar mecanismes de relació entre la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals, el Cercle Internacional d´Amics dels Gegants, la Coordinadora de Geganters de Barcelona i l´Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en vaig quedar molt i molt content. I és que estic convençut que sumar esforços multiplica els resultats: ens obliga a consensos, a repensar propostes…. i ens permet guanyar eficàcia. No és una qüestió de quotes sinó d’entesa, d’arribar a acords. I a fe que ens convé!

 Massa vegades hem construït un mapa de la nostra cultura popular fet de territoris i fronteres, ara administratives, ara federatives, l’endemà d’especialitzacions… fins arribar a una atomització que ens debilita a l’hora d’emprendre reptes, a l’hora d’endegar programes de gran abast.   Insisteixo: no és una qüestió de representativitat sinó d’aconseguir el grau de complicitat necessari per tal que fermentin idees i propostes. De ben segur que el resultat valdrà la pena i comparteixo que, colze a colze, aquesta feta marcarà un abans i un després en la relació de les entitats geganteres.

 Geganters: sigueu valents i sigueu generosos a cada nou pas. I tingueu present que compteu amb tot el nostre suport.

 Una abraçada ben gran,

 Ramon Fontdevila i Subirana

Director del CPCPTC