Juneda viu la festa dels Capgrossos

El cap de setmana del 2 al 4 de juliol, Juneda es va convertir en la capital catalana dels capgrossos. Una quarantena de colles van participar, durant aquests dies, ens els actes organitzats per l’Associació Roca Fumada – Gegants i Capgrossos de Juneda.

La calor va ser el convidat d’excepció d’aquesta festa, ja que va ser part protagonista durant tot el cap de setmana. Tot i això, les colles presents van participar de tots els actes organitzats.

El divendres, en Joan Reig i Solé, bateria de Els Pets i Mesclat, va ser l’encarregat d’obrir la festa amb el pregó, juntament amb les autoritats presents i, acte seguit, es va relaitzar una obra de teatre realitzada per joves junedencs per acabr els actes del dia.

El dissabte, van començar a arribar les colles amb els seus caps, que a la tarda van ser protagonistes de la mostra de balls i la inauguració del monument. En la mostra de balls, Alcarràs va ballar per darrera vegada la Dansa dels Quatre Punts amb els capgrossos de l’Agrupació.

Al vespre, es va fer una cercavila nocturna on tots els particiants van poder gaudir d’un espectacle de circ de carrer amb la Companyia “La Cremallera” i, tot seguit, es va tornar a iniciar la cercavila per acabar amb una xocolatada i el concert més esperat de la nit, amb el conjunt aranès Bramatopin i els Mesclat.

Diumenge, diada central dels actes, van arribar la resta de colles amb els seus capgrossos i, acte seguit, es va iniciar la gran passejada de caps per la població de Juneda, per acabar a la pista del Parc Alegria on es van fer els parlaments i l’acte de traspàs de la Trobada Nacional.

En aquest acte es va poder gaudir del Ball de Lluïment, un ball realitzat per la colla Som i Serem d’Alcarràs i que va donar pas al traspàs dels capgrossos Primavera, Estiu, Tardor i Hivern a la colla de Juneda. Per finalitzar la festa, la colla de Juneda va ballar per primer cop la Dansa dels Quatre Punts. D’aquesta manera, els amfitrions van prendre el relleu i gaudiran durant dos anys del títol de Trobada Nacional vigent i la representació, amb els capgrossos, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Felicitats, Juneda!!!