Ja arriba la Fira del Món Geganter 2010

La Fira del Món Geganter, que enguany arriba a la seva quarta edició, se celebrarà a Calella (Maresme) aquest cap de setmana, del 25 i 26 de setembre de 2010, en motiu dels 75 anys de tradició gegantera d’aquesta població.

La Fira del Món Geganter va ser creada el 2007 per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb la intenció de fomentar un espai de trobada i relació entre tot allò que envolta el món geganter. Constructors d’imatgeria, llibreters, modistes, empreses de merxandatge, constructors de remolcs, colles geganteres, luthiers, músics… Tot té cabuda en la Fira.

Enguany un total de 35 expositors faran via cap a Calella per donar a conèixer els productes que realitzen.

A més, la Fira del Món Geganter, ofereix un punt de trobada i relació, així com de coneixement d’aquesta tradició tan arrelada al nostre país. Un seguit de conferències i tallers amenitzaran tot el cap de setmana. Enguany, es parlarà de la tradició dels nans i capgrossos, es coneixeran les festes i tradicions geganteres de Sant Llorenç d’Hortons, amb el seu espectacle Terrazel, i la festa dels gegants i cavalllets de Sant Feliu de Pallerols.

Cada any, la Fira convida a una altra contrada amb llarga tradició gegantera. Enguany, els convidats són les Illes Balears. Els Illencs vindran representats per una comitiva de més de 40 persones i amb els gegants de la població de Campos i els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de les Balears. Balls, músiques, així com una xerrada, seran els actes on participaran per conèixer la tradició gegantera a les illes.

Però la Fira no només són conferències i debats, també hi ha espai per a la participació. Els infants podran gaudir de diversos tallers i un espai de joc amb trencaclosques i tobogans. A més a més, tampoc hi faltaran les cercaviles, una de nocturna el dissabte i una altra el diumenge al migdia, on tots els calellencs i calellenques i la resta de visitants, puguin gaudir dels gegants.

També cal destacar l’espectacle “Històries per la Cort”, un muntatge de teatre i música en directe, realitzat amb gegants i capgrossos i dirigit pel Cos de Monitors de l’Agrupació. No us el podeu perdre!

Per acabar, la Fira té dos actes importants, la designació de la seu de la propera Fira del Món Geganter i els balls protocol•laris de cloenda de la gran festa gegantera que Calella viurà aquest 2010.

LA FIRA EN NÚMEROS:

34 expositors

5 tallers

3 xerrades

Més de 60 gegants

1 espectacle

2 cercaviles

2 mostres de músics i de balls

20 activitats

Per conèixer els actes més detalladament i consultar altres informacions, cliqueu aqui.