Badalona, acull la XX Trobada de Gegants del Maresme

L’any passat la Badamar (la geganta de Badalona), a Premià de Dalt, fou escollida Geganta Pubilla del Maresme. Durant tot l’any ha lluït una banda tot representant el Maresme durant el 2009 i 2010.

En Jeroni i la Badamar, i també els històrics Anastasi i Maria, seran els encarregats de ser els amfitrions de la festa d’una 20a de colles geganteres que arribaran des de tota la comarca.

La festa se celebrarà el proper diumenge, 10 d’octubre de 2010 al matí i s’iniciarà a la Rambla amb una gran plantada per tot el passeig. Seguidament hi haurà una cercavila fins al Parc de Can Solei on es succeiran diversos actes i balls. Entre ells, es ballarà la Dansa del Maresme, un ball on hi participen una vintena de gegants i gegantes, ballant tots alhora. Després serà el moment d’escollir la nova Geganta Pubilla del 2010.

Enguany és més especial que mai, ja que se celebrarà la 20a edició de la festa i, en motiu d’aquesta efemèride, la imatgeria de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya tornaran a visitar la ciutat.

Mai, fins ara, s’havia fet una trobada d’aquesta magnitud fora de les Festes de Maig (festa major per excel.lència de Badalona).

L’acte es troba emmarcat dins de la Capital de la Cultura Catalana 2010 i també de l’Any Geganter.

Horaris dels actes:

A les 11’00h, a la Rambla: Plantada de gegants.

A les 11’30h: Cercavila pels carrers de la Rambla, Prim, Sant Bru, Seu d’Urgell i fins al Parc de Can Solei.

A les 12’30h, a Can Solei: Balls de gegants, parlament i proclamació de la Geganta Pubilla 2010.

Nota de premsa de la festa.

Fotografies cedides per la Colla de Geganters de Badalona