Trobada de Gegants d’Escola de Catalunya a les escoles la Jota i la Sardana de Badia del Vallès

TEXT: David Roy
FOTOGRAFIES: Paqui Capellades

Aquest passat diumenge dia 10 d’abril, va tenir lloc la 13a Trobada de Gegants d’Escola de Catalunya. Aquest cop, van ser conjuntament les escoles la Sardana i la Jota de Badia del Vallès, les encarregades d’organitzar aquest esdeveniment, conjuntament amb l’Ajuntament d’aquest petit municipi, un dels més joves de Catalunya.

Ben aviat, van començar a arribar les colles, que de mica en mica anaven situant a tots els gegants a les pistes esportives de les escoles. Un cop tenien col•locats els gegants al lloc corresponent, cada escola es disposava a esmorzar, amb el que ells mateixos havien portat.

A 2/4 d’11 del matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, hi van haver els actes de protocol, amb la presència de tots els caps de colla i els parlaments dels directors de les escoles, l’Alcaldessa de Badia del Vallès, o el President de l’ACGC, entre d’altres.

A la mateixa Sala de Plens, es van donar les instruccions pertinents a la trobada i es va buscar l’escola que organitzarà l’any vinent aquesta festa. En un primer moment, no hi va haver cap escola que s’atrevís a organitzar aquest esdeveniment, tenint en compte els moments de crisi, però es va explicar, que el motiu d’aquest esdeveniment no era el de fer un àpat per totes les colles, sinó que si calia es podrien suprimir els àpats, però que el més important, era que les colles geganteres de les escoles, tinguessin el seu espai i es continuessin trobant cada any en aquest esdeveniment. Després d’uns moments de silenci, el cap de colla de l’escola Virolai de Barcelona, va dir que la seva colla, la Colla Gegantera d’en Raimundi, serien els organitzadors de la 14a Trobada de Gegants d’Escola de Catalunya. Felicitats.

Durant tot el matí, els més menuts van poder gaudir dels tallers que hi havia preparats per l’ocasió. Com sempre, cal destacar el tobogan de l’ACGC, que sempre hi havia cua per pujar. Aquest cop però, per problemes d’agenda, no vam poder portar tot el material a aquesta festa, perquè aquesta setmana tenim la Ciutat Gegantera a la Seu d’Urgell, i tindrem allà tot el nostre material. Tot i això, vam poder portar el tobogan petit i el taller de retallables. Des de fa uns anys, l’ACGC col•labora amb aquest esdeveniment, aportant gratuïtament tot el material i els nostres gegantons, en Pau i l’Alegria.

A les 12 del migdia, amb un Sol esplèndid que va acompanyar durant tota la vetllada, vam sortir en cercavila fins a tornar un altre cop, a les pistes esportives de les escoles.
Un cop allà, es va fer el lliurament de records a totes les colles participants, fins que va ser el moment de la colla de Manlleu, que van interpretar el Peuets de Gegant de manera impecable, amb l’atenta mirada de la resta de nens de les escoles convidades.

Tot seguit, un ball final amb tots els convidats, va posar fi als actes de celebració, per donar pas al dinar de germanor.

Cal destacar en aquesta ocasió, la participació de la colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès.