30 anys de trobades geganteres a Cervera

TEXT I FOTOGRAFIES: David Roy

El dissabte dia 24 de setembre, la capital de la Segarra va celebrar la seva 30a Trobada de Gegants. Va ser per aquest motiu, que hi va participar la imatgeria de l’ACGC: Gegants, Gegantons i Capgrossos.

Com ja és tradicional en aquesta població, la sortida va tenir lloc a la Universitat de Cervera. Un marc incomparable, que va fer construir Felip V al segle XVIII per traslladar-hi els estudis de tots els altres centres universitaris de Catalunya. Degut a això, va ser l’única universitat que va funcionar a Catalunya entre els anys 1740 i 1842, i en ella van estudiar-hi personatges com Narcís Monturiol, Joan Prim, Jaume Balmes i Milà i Fontanals.

La cercavila va estar molt concorreguda fins arribar a la Plaça Major, on ens esperaven centenars de cerverins i cerverines que van poder gaudir dels balls de totes les colles participants, on va tancar la colla amfitriona amb el ball anomenat, “Almodis, ballem?”, amb en Guillem, l’Almodis, en Roger de Fonollar i la Nasa Tabaco.

A continuació, els parlaments van donar l’entrada als balls de la imatgeria de l’ACGC. La ballada final de totes les colles i el lliurament de records, va posar el punt i final a una gran festa gegantera, que es va tancar amb el Ball Parlat dels Diables Carranquers de Cervera, una tradició que encara conserven els Carranquers cerverins.

Més fotografies al bloc dels gegants de Cervera:
https://skydrive.live.com/?cid=B855759C726A3590&id=B855759C726A3590%2117598&sc=photos