Fira d’Ulldecona, una setmana després

TEXT: Josep Gascó, president de la colla gegantera i grallers d’Ulldecona

Una vegada superada la ”ressaca” del cap de setmana del 1 i 2 d’octubre, passejant aquest cap de setmana per la plaça d’Ulldecona, un sentiment de nostàlgia m’envaeix.

Sembla mentida que el cap de setmana anterior gairebé no es podia passar per la plaça de l’església. Mai havia vist abans tanta gent concentrada, ni tan sols pel ball de mantons (xim-xim), que a festes és juntament amb els bous l’esdeveniment que més gent convoca.

Quan el meu amic Paco em va dir que podríem presentar candidatura per la Fira del món geganter, vaig tindre temor de no poder estar a l’altura.

Ulldecona és una població relativament petita, avui en dia amb pocs recursos econòmics,… I per altra banda tant per a mi com per la majoria dels que formem part de la junta directiva de la colla gegantera i grallers d’Ulldecona, seria el primer gran esdeveniment que organitzaríem.

Em va semblar una manera de promocionar el nostre poble, ple d’història. Mostrar a la resta del païs, que Catalunya no s’acaba amb el riu Ebre. A més era l’espenta que l’entitat necessitava, estancada des de fa uns anys.

El projecte era laboriós i complicat: preparar una pàgina al facebook de contacte, buscar allotjament per tota la comarca, pels expositors i colles que ens visitessin; buscar la ubicació de la fira; contactar i contractar un servei de càtering; organitzar cercaviles; un concert amb la banda de música que anys anteriors havia tingut èxit, aproximar a la gent a la nostra jota, zona infantil,…

Preparar l’espectacle de la nit del dissabte: il•luminació, taula de so, guió, actors,… buscar un títol que ens identifiqués,…

Oferir actuacions atractives durant el sopar,…

Tot això porta molt de temps organitzar-ho, molt de treball i molt d’esforç, però el resultat ha estat molt positiu, veient la resposta de la major part del poble i de la quantitat enorme de comentaris felicitant-mos.