IV Trobada de la comarca de la Selva

TEXT I FOTOGRAFIES: M. Àngela Vilamitjana, cap de colla d’Anglès

Aquest cap de setmana passat dia 8 d’octubre es va celebrar la IV Trobada de gegants de la comarca de la Selva a la població d’Anglès. El dia ens va acompanyar i el sol va lluir igual que totes les colles participants.

Els actes varen començar a les 5h de la tarda amb una plantada a la Plaça de la Vila o hi varen participar 19 colles de gegants i l’Esbart dansaire de Sils.

Aquestes son:

Colla gegantera d’Anglès (*)
Colla gegantera de Vidreres (*)
Geganters i grallers Colomencs de Santa Coloma de Farners
Colla gegantera de Can Fornaca de Riudarenes (*)
Colla gegantera de Tordera(*)
Esbart Dansaire Cabirol de Sils (*)
Colla gegantera d’ Hostalric (*)
Colla gegantera de Riudarenes (*)
Colla Gegantera de La Cellera de Ter (*)
Colla gegantera d’Arbúcies (*)
Colla gegantera de Caldes de Malavella – 2 parelles (*)
Gegants de Sant Hilari Sacalm
Gegants de Vilobí d’Onyar
Colla gegantera de Lloret de Mar (*)
Gegantons Esbart Joaquim Ruyra de Blanes
Colla gegantera d’Amer (*)
Colla gegantera de Breda (*)
Colla gegantera de l’Acpig de Maçanet de la Selva
Colla gegantera de Riudellots de la Selva (*)
Colla gegantera de Cassà de la Selva

Tot seguit a les 6h de la tarda es va iniciar una sola cercavila per els carrers del poble on hi va assistir una multitud de gent, que varen gaudir de la música del grallers i timbalers i dels balls que ens oferiren les colles.

Aquesta va acabar en el camp de futbol on es varen fer els parlament i  el ball final, en el qual varen ballar conjuntament 14 colles (marcats amb *).

Varem assistir a l’acte representants del Consell Comarcal de la Selva la Sra. Natalia Figueras consellera d’Ensenyament, Ajuntament de Riudellots de la Selva Sr. Josep Mª Coromines, Agrupació de colles geganteres de Catalunya, Sr. Jordi Segura i Sr. Amador Codina, Coordinadora gegantera de les comarques Gironines Sr. Emili Marcos i de l’Ajuntament d’Anglès l’Alcalde Sr. Pere Espinet i la regidora de Cultura la Sra. Conce Gelada.

En acabar el ball es va fer el traspàs entre la colla surtin de Riudellots de la Selva i  la colla entrant d’Anglès. Va esser un acte molt emotiu, on la colla de Riudellots de la Selva va fer entrega de  “l‘Estàndard de la Selva” a la colla d’Anglès dins un gegantó que varen estrenar el cap de setmana anterior i la sorpresa va esser que d’ell surti el cap de colla, i era la mateixa cara del gegantó.

Varem acabar els actes amb un sopar multitudinari on es va celebrar tant els 15 anys dels gegants d’Anglès com la IV trobada de la comarca de la Selva.

També va esser el moment d’anunciar la propera població que organitzarà la trobada de l’any 2012, aquesta serà ARBÚCIES.

Des de la colla volem donar les gràcies a totes aquelles persones, entitats i comerços que d’una manera o altre han col·laborat amb nosaltres.

També com a cap de colla, vull donar de tot cor, les gràcies a tota la colla d’Anglès, portadors, grallers, timbalers,  per l’esforç i tot el que a representat poder portar a terme aquesta IV Trobada de la comarca de la Selva al nostre poble.

Salut i molta Fal·lera gegantera!!!