L’Escola Virolai de Barcelona acull la XIV trobada de Colles Geganteres d’escoles de Catalunya

El passat diumenge11 de març es va celebrar a l’Escola Virolai la XIV Jornada de Colles Geganteres de Barcelona. Més de 1600 persones, des de bon matí, van omplir de música i de color el recinte de l’escola. Hi van participar un total de 33 colles representants de diferents escoles de Catalunya, cadascuna amb els seus gegants, capgrossos i bandes de música i gralles.

Malgrat que l’arribada a l’Escola és una mica complicada perquè està situada al barri d’Horta Guinardó, tot just al llindar del Park Güell, amb la bona voluntat de totes les colles i l’ajuda dels alumnes, pares i mares i personal de l’Escola ens en vàrem sortir d’allò més bé. Tots junts vam gaudir d’un bon esmorzar ofert per l’AMPA de la nostra Escola, per començar així molt bé el dia i els voluntaris de l’Escola van organitzar àrees amb diverses activitats i tallers per als nens i nenes.

La Sra. Francina Vila, regidora del districte ens va acompanyar una bona estona i va assistir a la reunió de Caps de Colles. La plantada de gegants es va fer al Mirador del Park Güell des d’on es podia gaudir d’una impressionant vista de la ciutat de Barcelona. Hem de dir que feia molt de goig de veure tots els gegants i capgrossos en aquest bell espai.

Des d’allà, cap a les dotze, va començar la cercavila pels camins del Park Güell per arribar al cap d’una bona estona de desfilada a la gran Plaça on es va fer l’acte final amb l’assistència del Sr. Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats i la Sra. Violant Cervera, Directora General d’Acció Cívica, entre d’altres autoritats.

Al llarg d’aquest acte es va lliurar un record de la trobada i a totes les Colles i després del tradicional ball dels gegantons de l’Associació -Pau i Alegria-, es va acabar l’acte amb el ball de tots els gegants presents que varen omplir la plaça de color i d’alegria i amb la proclamació de la Colla gegantera dels Gegantons de Cabrils com a propera escola organitzadora de la XV Trobada.

Ens queda en el nostre record la intensitat de les emocions viscudes i la joia de veure que la implicació i la il•lusió de tots va veure’s compensada per una jornada que inoblidable.

TEXT I FOTOGRAFIES: Escola Virolai (Barcelona)