Cervera, candidatura Ciutat Gegantera de Catalunya 2014

El fet que el grup de geganters, gralles i tabals de Cervera ens decidim a presentar candidatura per acollir a la nostra ciutat l’esdeveniment més important de l’ agrupació, com és ciutat gegantera de Catalunya per l’any 2014, no és fruit d’ una decisió presa en uns moments de rauxa o poc meditada. És molt més que tot això. Aquesta decisió es pren després que jo mateix ho proposi en l’assemblea del 2011, que el nostre grup celebra anualment el mes de febrer, aprofitant el bon moment que està vivint la nostra colla.

Sí que en el primer moment hi va haver cares de sorpresa, però una vegada superat aquest primer cop d’efecte la majoria dels membres del grup presents a l’assemblea , es van mostrar molt entusiasmats i encoratjats en aquest nou repte, que de ben segur cada un d’ells ja s’ha fet seu. Es percep quan parlem d’aquest tema entre nosaltres.

També cal dir que quan vam presentar la proposta al nostre ajuntament va ser rebuda amb molt d’entusiasme per part de l’ equip de govern .Una vegada fet aquest pas vam creure convenient exposar-ho als altres grups de l’ oposició, que també ho van veure amb molt bons ulls.
El pas següent que ens tocava fer era que passés pel ple municipal, que així va ser i la nostra proposta va ser votada a favor per unanimitat.

Per nosaltres ser ciutat gegantera de Catalunya és més que poder celebrar la festa més important del món geganter (que també!!!), per nosaltres significa poder aportar el nostre granet de sorra a la cultura popular i tradicional del nostre país i poder donar a conèixer arreu i a través dels nostres gegants les nostres festes ,els nostres costums i les nostres tradicions.

Tradicions , festes, i en definitiva cultura popular que es manté gràcies a gent compromesa com vosaltres geganters, gent que fa que es mantingui la nostra cultura ben viva .Només cal veure el calendari de la nostra agrupació.cada cap de setmana tenim un munt d’ esdeveniments com trobades de colles de geganters, passejades de gegants o seguicis oficials. Sense deixar de banda a les altres manifestacions també de caràcter festiu i tradicional com poden ser els diables ,àguiles, mulasses, ball de bastons, trabucaires ,castellers, ball de cintes i un llarg etc…

En la nostra ciutat tenim un reguitzer d’aquestes entitats :Jovencells (sardanistes), diables carranquers, bombollers (grup de percussió), bantokades(percussió femení), trabucaires, campaners, amics de sant Magí i geganters i gallers, sound de secà ( també percussió), corals, grups de teatre i moltes altres entitats culturals que potser no tenen un tarannà tan folklòric.
Que de ben segur, si vosaltres voleu que siguem ciutat gegantera de Catalunya 2014,totes aquestes entitats ens donaran suport i ens ajudaran en el que calgui.

És per tot això , que us demano que ens feu confiança i ens doneu l’ oportunitat que durant un cap de setmana us puguem acollir, donar a conèixer i fer gaudir de la nostra ciutat.

TEXT: Joan Piqué i Casellas (Cap de Colla del Grup de Geganters de Cervera)
FOTOGRAFIES I VÍDEO: Colla del Grup de Geganters de Cervera