XIX Trobada comarcal d’Osona

El Diumenge dia 21 d’octubre a la comarca d’Osona va celebrar la 19a trobada comarcal a la població dels Hostalets de Balenyà. La seva cap de colla, Immaculada Viñets Boix, és una dona que fa molts anys està vinculada a la colla d’Hostalets i al món geganter, i el fet de poder celebrar aquesta trobada a la seva població va ser molt important. A banda de ser la trobada comarcal, els seus gegants aquest any han fet 25 anys.

El que ens va saber a tots més greu era que arribàvem a Hostalets ben contents i l’únic que el cel ens ensenyava era pluja i més pluja. Però bé, ningú en va fer cas. Simplement, sense els gegants muntats a la plantada, els geganters vam anar a fer el famós esmorzar geganter on, a part d’atipar-nos, serveix per parlar amb gent d’altres colles que fa temps que no veus.

A 2/4 de 12 ens varem reunir a l’Ajuntament d’Hostalets per decidir sobre la cercavila entre tots, i va semblar que el temps ens donava una mica de treva i que podríem fer una mica de cercavila.

Mentre els grallers tocaven al lloc de la plantada, perquè el poble sortís el carrer sense tenir por de la pluja, els geganters treien els gegants dels remolcs.

A les 12 va començar una petita cercavila pel poble, però quan estàvem a mitja cercavila, ja us ho podeu imaginar… Tots a cobert cap a l’escola Joan XXIII dels Hostalets, que allà tenen una pista coberta, per poder fer el ball final amb els gegants participants, i sobretot amb el ball comarcal de la resta de les colles que havien estat assajant els dies anterior.

Tot i ser una comarcal passada per aigua, la pluja no va poder ni amb els gegants, ni amb els geganters, ni molt menys amb els grallers, i no va poder destruir una festa on s’hi havia posat molta voluntat i il•lusió.

Trobareu un recull de fotografies a la secció de Osona.com:

http://www.naciodigital.cat/osona/galeria/3268/pagina1/xix/trobada/comarcal/gegants

TEXT I FOTOGRAFIES: Pere Aguilà