22 Tobada comarcal del Maresme

El passat diumenge 11 de Novembre varem celebrar la XXII Trobada Comarcal del Maresme, elecció del 2 º hereu. Aquesta trobada va ser a la població de Caldes d´Estrac, degut a que l´any 2011 va ser escollit com a 1 hereu en Busquets, gegant de Caldes d´Estrac.

Aquest any, per la colla de Geganters i grallers de Caldes d´Estrac, ha sigut un orgull porta el faixí i la representació de la nostre comarca (Maresme) per tot Catalunya i en actes importants com han sigut, Ciutat Gegantera a Masquefa i a la Fira del Mont Geganter a Sant Feliu de Llobregat.

En aquesta trobada varem comptar amb gairebé totes les colles del maresme com: Alella, Palafolls, Arenys de Mar, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Premiar de Mar, Tordera, Santa Susanna, Vilassar de Mar, Premià de Dalt, Escola Jungfrau (Badalona), San Pol, Santa Coloma, Sant Andreu de Llavaneres, Pineda de Mar, Badalona, Masnou, Argentona, Vilassar de Dalt, Iluro (Mataró), Carretero (Mataró), Dosrius, Calella, Arenys de Munt i Caldes d´Estrac.

Aquest dia va començar mirant el cel, ja que teníem previsions de pluges, però el temps ens va acompanyar. Com estava previst es va fer la plantada amb la participació de gairebé 60 gegants, 900 geganters i força participació de capgrossos.

A les 11:30 hores es comença a fer la cercavila, una cercavila curteta però molt intensa i amb molta participació de gent al carrer.

Una vegada s´arriba a l’esplanada de Can Muntanya, on la Plaça està plena de gom a gom, s´inicien els parlaments per part de la Cap de Colla Roser Ercilla, el president de l´Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya David Roy i per finalitzar l´alcalde Joaquim Arnó. A continuació es fa el Ball Comarcal. Aquest any han hagut canvis, degut a que cada any hi ha més colles que hi volen participar. Va ser interpretat pel Grup Canyats de Mataró, i va ser un èxit rotund.

Tot seguit es va escollir el 2on Hereu, amb la col·laboració de la Colla de Diables de Caldes d’Estrac. El Drac (Astarot) va escollir en Guillem de la colla de Palafolls, que va ser acompanyat pels diables, el drac, percussió i pubillatge del Maresme fins l´escenari, on la Cap de Colla de Caldes Roser i el Cap de Colla de Palafolls Xavier li van posar el faixí que farà que representi durant un any al Maresme. Una vegada guardonat, el dos hereus van fer un ball al mig de la plaça amb les seves respectives parelles.

Un cop es van acabar tots els actes, els geganters varen anar a guardar els gegants i van poder dirigir-se al pavelló municipal per dinar, amb 900 comensals.

Després del dinar es van donar els records de la trobada, amb la col·laboració del president de l’Agrupació. Es va fer una fotografia de tos els caps de colla, i per finalitzar la festa varem poder gaudir d’un grup creat al maresme (DISBAUXA) .

Un dia molt especial per tota la comarca. (Comarca del bon rotllo)

TEXT: Roser Ercilla (Cap de Colla de Geganters i Grallers de Caldes d´Estrac)

FOTOGRAFIES: Els Gegants Som (www.elsgegantssom.org) i Roser Ercilla