30a Trobada de Sant Joan de Vilatorrada

El passat diumenge 28 d’octubre vam celebrar la nostra XXX Trobada de Gegants. Enguany vam celebrar els 30 anys del Joanet del Cardener i de la Roser la Filadora.

Vam estar acompanyats pels gegants de Catalunya de l’Agrupació, en Treball i na Cultura, així com dels capgrossos i els gegantons. També vam comptar amb l’assistència de les colles de Balsareny, Dosrius, La Llagosta, Montmajor, Sant Fruitós del Bages, Tavertet i Vallgorguina – Bernat i Elionor. D’altra banda també vam comptar amb la companyia de diferents entitats i figures del poble: els capgrossos de l’AAGG Les Oliveres, el capgròs de la Penya Blaugrana Antoni Camps, els gegantons de l’escola Collbaix, els Reis del So i Minairons.

El temps no va acompanyar la matinal. Un cop vam esmorzar els caps de colla, juntament amb representants de la Vocalia Bages-Berguedà i de l’Agrupació de Geganters de Cataluna, vam haver de prendre la difícil decisió de no fer la cercavila amb els gegants grossos. Per tant, es va mantenir la cercavila, però només amb els capgrossos, gegantons, gegants petits i música.

La cercavila es va portar a terme sense cap problema, malgrat les ràfegues de vent. Un cop vam acabar, vam entrar al Centre Cultural Cal Gallifa acompanyats de tots els membres de les colles i del públic que ens acompanyava, on havíem plantat els gegants. Vam fer els balls de lluïment, inclosos els de protocol de l’Agrupació.

Els nostres gegants van ser els encarregats de fer els parlaments per agrair a tothom la seva presència durant aquests 30 anys d’història. La geganta va estrenar mantellina i es va entregar un record a l’encarregada de confeccionar-la. També es va fer aquesta entrega a la persona que va confeccionar i dibuixar el cartell de la nostra trobada.

Finalment, es va reestrenar el Ball del Pum-Pum, que serà el ball que a partir d’ara tocarem quan entrem a plaça al final de totes les cercaviles. La coreografia ha estat confeccionada per membres de la colla de Sant Joan.

TEXT: Àngels Vila (Cap de colla de Sant Joan de Vilatorrada)
FOTOGRAFIES: Amador Codina