Cloenda XXVII Ciutat Gegantera de Masquefa

Dissabte dia 13 d’abril, vam viure a Masquefa la nostra Cloenda com a Ciutat Gegantera 2012 i la XIII Trobada Comarcal de l’Anoia. Tot i que encara ens queden alguns actes per viure abans de l’acte de traspàs als companys de Calella, els Gegants i Gegantons de l’Agrupació es van acomiadar de la vila que els ha acollit al llarg de l’any de la Ciutat Gegantera 2012.

Un dia molt especial, que vam començar a les 9 del matí amb MATINES pels carrers del nostre poble on van participar grallers de la comarca de l’Anoia i d’altres indrets. Unes matines que es van allargar fins al migdia, omplint l’aire de bona música tradicional i fent venir les ganes de veure els gegants ballant i passejant.

Al matí, també els més petits, es van poder divertir i conèixer una mica més del fet geganter, mitjançant diferents jocs gegants (trenclaclosques, retallables, jocs…), van passejar capgrossos, gegantons i la Cuca de l’Isidre .
Un gran ambient geganter al matí, que va anar fent bullir l’olla i que va fer que a la tarda tothom ens acompanyés. Cap a les 4 de la tarda, les colles de la comarca de l’Anoia, van envoltar el monument geganter amb les seves figures i acompanyats pels bastoners infantils de la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, vam fer una passejada de gegants fins arribar a la plaça on viuríem els moments més emotius de la festa.

Un cop els bastoners van fer els seus balls, va arribar el moment de la Mostra de balls Geganters, un moment molt especial, ja que van ser els companys de la Colla de Capellades, Ciutat Gegantera 2005, que va obrir la mostra amb el Ball Nou, i tot seguit, la resta de colles van oferir-nos el seus balls, per acabar la nostra colla amb Peuets de Gegant amb el Pau i l’Alegria i amb el Ball de l’Aniversari, amb en Treball i na Cultura.

Com veieu, un dia on la cultura gegantera va ser molt pressent al nostre poble. Poder celebrar la Cloenda de Ciutat Gegantera coincidint amb la Trobada Comarcal de l’Anoia, ens va omplir d’orgull i gratitud cap a tots els companys de la comarca, que des del minut cero del projecte de Masquefa Ciutat Gegantera 2012 , ens van fer costat i ens van fer confiança.
De nou, gràcies a la Junta de l’Agrupació per acompanyar-nos i donar-nos suport.

Aprofitem aquestes línies, per agrair de tot cor a tots els geganters i grallers del nostre país, que han participat i han viscut, d’una manera o d’una altra, Masquefa Ciutat Gegantera 2012, i us esperem a tots a Calella per viure l’inici de la Ciutat Gegantera 2013.

Fal·lera gegantera !!!

TEXT: Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, Ciutat Gegantera 2012
FOTOGRAFIES: Paqui Capellades