Crònica V Trobada Comarcal Empordà a Borrassà

El passat diumenge 13 d’octubre, vam celebrar a Borrassà la V Trobada Comarcal de Gegants de l’Empordà, amb gegants de les comarques de l’Alt i Baix Empordà.

Vàrem gaudir d’un dia meravellós (primaveral), per l’època de l’any en que estem.

A quarts de 10 del matí, anàvem arribant les colles participants a la trobada, amb un total de 17 colles. Feia goig veure la Plaça Major de Borrassà plena de gegants, gegantons i capgrossos.

A les 10, va tenir lloc l’esmorzar a la mateixa Plaça, cedit pel poble de Borrassà.
A 3/4 de 12, va començar la cercavila, encapçalada per l’Esparrec, el drac de la Colla de Vilaür. Els gegants, van anar desfilant i ballant pels carrers del poble al ritme de les gralles i els tabals durant tota la cercavila, per arribar a la mateixa Plaça Major a la 1 del migdia, on va tenir lloc el ball comarcal, interpretat pels grallers de la Colla de Roses. Va ser un ball molt aplaudit per tothom.

Després del ball, es va passar als parlaments, lliurament de records i un ball conjunt de totes les colles participants, acabant amb un dinar de germanor.

Ha estat un gran plaer per la Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers de Vilafant, haver organitzat aquest any la V Trobada Comarcal de l’Empordà, conjuntament amb l’Ajuntament de Borrassà, a qui donem las gràcies pel seu suport incondicional, així com a l’Escola Sant Andreu de Borrassà, per participar a fer el cartell de la Trobada Comarcal i a la gent del poble que han col·laborat i gaudit de la nostra gran festa.

També volem donar les gràcies per la seva participació, a la Colla Gegantera de Calonge, Colla Gegantera de Castelló d’Empúries, Colla Gegantera de Corçà, Colla Gegantera de L’Escala, Colla Gegantera Xiscu i Remei de l’Estartit, Colla Casal de la Gent Gran de Figueres, Colla Gegantera de Lladó, Colla Gegantera de Palamós, Colla Gegantera el Port de la Selva, Colla Gegantera de Roses, Colla Gegantera de Palau Savardera, Colla La Curcullera de Palau de Santa Eulàlia, Colla Gegantera Ganxona de Sant Feliu de Guíxols, Colla dels Amics del Gegants de Figueres, Colla Dragonera de Vilaür, Grallers d’Espolla i Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers de Vilafant.

Moltes gràcies també, al poble de Borrassà, moltes gràcies a tots i totes per fer que la Festa fos un gran èxit.

TEXT I FOTOGRAFIES: Benvingut Ferrusola (COLLA GEGANTERA I GRALLERA ELS RAJOLERS – VILAFANT)