Crònica XXIII trobada comarcal del Maresme

La XXIII Trobada Comarcal de Gegants del Maresme, celebrada el passat 17 de novembre a la petita població de Palafolls, situada a un dels extrems de la comarca, va ser protagonitzada per la pluja, encara que aquesta no va fer que la majoria d’actes es celebressin i totes les colles convidades, així com el poble de Palafolls, pogués gaudir d’una jornada gegantera a l’alçada de les circumstàncies.

La Colla Gegantera de Palafolls, duia molt de temps treballant per poder oferir una trobada comarcal a l’alçada de les expectatives, però ja des de bon matí, van creure convenient activar el pla B, ja que l’amenaça de pluja i fort vent podrien fer perillar la seguretat dels geganters i dels espectadors. És per això, que tota l’activitat es va traslladar al Palauet, edifici d’especial interès arquitectònic, ja que representa una rèplica del Palau Sant Jordi de Barcelona, que es va obrir de manera excepcional pels geganters.

En aquest espai emblemàtic, es varen poder veure una variada mostra de balls, des del ball de bastons, sardanes, ball de diables… que varen fer les delícies del nombrós públic que omplia les grades de la instal·lació i que varen poder gaudir de manera privilegiada de la “Dansa del Maresme”, ballada per més de 16 colles de la comarca i la posterior elecció de l’Hereu 2013, descobert mitjançant un ball tradicional de la població palafollenca, com és el “Contrapàs de Sant Genís”. L’elecció, va recaure a la població veïna de Pineda de Mar i al seu gegant, en Guerau de Pineda.

Posteriorment, les diferents colles es varen traslladar al recinte on es faria el dinar i els diferents actes perquè tots gaudissin de la jornada gegantera, amb un concert de música folk amb balls tradicionals per amenitzar el fi de festa, desprès del lliurament d’obsequis i la tradicional foto de caps de colla.

TEXT: Xavier Latorre, cap de colla gegants de Palafolls
FOTOGRAFIES: Jordi Rojas