20è Aniversari del Manel i la Vicenta, gegants de Castellbisbal

Durant el mes de gener de 1994 i aprofitant els actes de la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç, van arribar a Castellbisbal els primers gegants locals: en Manel i la Vicenta. Ell representa al conegut flabioler pota-roig Josep Pidelaserra i simbolitzaria la rauxa. Ella, una jove pagesa representant del món agrari seria el seny.

Vint anys més tard, i concretament durant el cap de setmana del 25 i 26 de gener, la Colla Gegantera de Castellbisbal va organitzar una gran festa commemorativa.

Els actes van començar dissabte tarda amb la presentació i estrena de la nova imatge dels gegants. Durant tota la seva trajectòria no s’havien restaurat mai i els calia una bona neteja de cara. També van estrenar roba nova, tots dos en la mateixa línia però a la Vicenta canviant-li els colors i donant-li més vida.

A més a més és van estrenar dos gegantons, el Manelet i la Vicententa. Aquests han estat construïts per Xavi Suàrez de Terrassa i diversos membres de la colla.

Però l’acte central va ser diumenge al matí. La XXIII Trobada de gegants va portar un bon grapat de gegants d’arreu del país: Cervelló, Manresa, Martorell, Poble Nou de Manresa, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Sant Jaume de Barcelona i Sant Cugat del Vallès.
Els fillols del Manel i la Vicenta: els gegants de Pallejà, Cerdanyola i els particulars Agnès i Bartomeu de Puigventòs.
Els padrins de Molins de Rei i els històrics pels quals va tocar el Gran Manel: L’Arboç del Penedès i Terrassa.

Però sense cap mena de dubte, els convidats d’honor van ser en Treball i na Cultura, gegants de l’ACGC i portats per la colla de Calella.

Arribats a la plaça de l’Esglèsia cada colla va poder obsequiar-nos amb el seu ball i per finalitzar l’acte, el Manel i la Vicenta van realitzar el seu ball propi “El seny i la rauxa” amb una bufada d’espelmes final del pastís d’aniversari.

Per molts anys!

TEXT I FOTOGRAFIES: Colla Gegantera de Castellbisbal