Fornells de la Selva acull la IV Trobada de gegants del Gironès i el Pla de l’Estany

El passat dissabte, 12 d’abril, els gegants Vidal i Sibil·la de Fornells de la Selva van ser els amfitrions de la IV Trobada de gegants del Gironès i del Pla de l’Estany, que en aquesta ocasió va comptar amb la presència de la majoria de les colles de la vocalia, un total de 14, en la trobada més multitudinària fins al moment.

La festa, emmarcada en la 16a Fira de la locomoció i l’artesania de la localitat, va començar a primera hora de la tarda, amb la plantada dels prop de 30 gegants participants, provinents de Sarrià de Ter, Banyoles, Girona-Fal·lera Gironina, Girona-Caixa de Trons, Bescanó, Salt, Celrà, Cassà de la Selva-La Salle, Flaçà, Campllong, Cassà de la Selva, Cornellà del Terri, Llagostera i Fornells de la Selva.

La celebració s’inicià amb els parlaments de les autoritats, i prosseguí amb una cercavila de totes les colles participants, amb els seus capgrossos i grups de grallers, que la van animar d’allò més, pels carrers més cèntrics de Fornells fins davant de l’església, on set de les parelles de gegants van executar el ball comarcal propi del Giroestany.

La festa va donar-se per finalitzada amb un ball conjunt de tots els participants, que va precedir el sopar de germanor que els amfitrions van oferir a les colles convidades.

Molts felicitats a Fornells de la Selva per la bona organització de la IV Trobada comarcal del Gironès i el Pla de l’Estany, i molta sort a la població de Flaçà, que acollirà la V Trobada el proper 2015.