Lliçà de Vall celebra els 25 anys dels seus gegants

La Colla de Lliçà de Vall habitualment organitza la seva trobada pel mes de juliol, però aquest any, aprofitant que celebraven el 25è aniversari de la colla i dels seus gegants, Joan i Violant, l’han fet en la setmana de Sant Jordi, tot coincidint amb les Festes de Primavera del municipi, del 25 al 27 d’abril.

El divendres 25, a la tarda van començar amb diverses activitats geganteres per a tots els públics, especialment adreçades a la mainada.

El dissabte 26 al matí, es va organitzar una xocolatada per a tothom i es va presentar un capgròs, en Vinyalet, en forma de cargol, fet pels nens i nenes del CEIP Els Vinyals, que el van entregar a la colla local. També l’Institut Les Llisses va presentar quatre capgrossos en forma de lliça, el peix que fa molts anys baixava pel riu Tenes, i que també és símbol de l’escut de la població.

Els gegants de Lliçà de Vall amb els capgrossos de les escoles

Igualment, també van presentar un conte i un audiovisual, i es fer una votació per veure quin dels quatre capgrossos es quedava la colla. Més endavant es va inaugurar l’exposició dels records i les vestimentes que han dut els gegants durant aquests 25 anys, així com els audiovisuals que s’havien presentat durant tot el dia.

A la tarda va arribar la trobada de gegants de la celebració. La plantada davant l’església de sant Cristòfor va reunir una desena de colles geganteres, així com en Treball i na Cultura, gegants de l’Agrupació, que no es van voler perdre la festa. Una mostra de balls va obrir els actes, seguida d’una cercavila de totes les colles participants fins a la plaça de la Vila, on es va dur a terme una altra mostra de balls.

Per acabar, totes les colles van anar al pavelló esportiu a fer el sopar geganter, amb pastis i cava inclosos, i l’entrega de records.

Text: Jordi Vilà, vocal del Vallès
Fotos: Jordi Vilà i M. Magdalena Zambrano