El Prat de Llobregat acull la XVII Trobada de gegants del Baix Llobregat

Rotllà, Hereu del Baix 2014

El passat dissabte, 10 de maig, la ciutat del Prat de Llobregat va poder veure com el seu gegant més històric, en Rotllà, era nomenat Gegant Hereu del Baix Llobregat per a aquest 2014, tot coincidint amb el seu 60è aniversari.
Per acompanyar-lo, tots els gegants, gegantons i nans presents, vinguts de diversos punts de la comarca, van aplegar-se a la ciutat durant el cap de setmana en la XVII Trobada de gegants del Baix Llobregat.

Els gegants Rotllà i Griselda del PratEls actes ja havien començat el divendres a la nit, amb l’arribada de les colles participants en el ball comarcal, l’assaig del ball i el sopar de germanor de tots els assistents.

El gruix de la festa, però, va arribar el dissabte, amb la plantada de tots el gegants de diverses colles vingudes de 12 municipis de la comarca (Castelldefels, Cervelló, Cornellà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Olesa de Montserrat, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Viladecans i el Prat de Llobregat), exposats des del migdia a l’avinguda del Canal. A primera hora de la tarda, amb l’animació de fons de la festa Pratifolk, la celebració anual dedicada a les entitats de cultura de la ciutat, una sonora tronada va donar inici a la celebració del nomenament del nou Hereu del Baix. A continuació, una lluïda cercavila de totes les peces participants a la festa va animar els carrers cèntrics de la ciutat, per acabar als patis de l’Escola del Parc.

Allà, el ball dels gegants del Prat va iniciar la part final; va seguir-lo un dels moments àlgids de la trobada, el Ball del Baix, en aquesta ocasió ballat conjuntament per setze parelles de gegants. Finalment, i per cloure l’acte, els parlaments de les autoritats presents van donar per finalitzat el cap de setmana geganter del Baix Llobregat.

   Ball del Baix 2014   Ball del Baix 2014   Ball del Baix 2014


Text i fotos: Gerard Picó