Les colles de l’Anoia estrenen el seu ball comarcal

El passat dissabte, 24 de maig, a Igualada va tenir lloc un esdeveniment molt especial per totes les colles geganteres de la comarca: la Coordinadora de gegants i capgrossos de l’Anoia celebrava el seu 15è aniversari.

La jornada es va iniciar sobre les quatre de la tarda amb la plantada de totes les figures assistents a la plaça de Cal Font, on tots els anoiencs i visitants van poder veure i fotografiar de ben a prop cada figura. Uns minuts passades les cinc, es va iniciar una cercavila per diversos carrers cèntrics de la capital de l’Anoia per arribar a la plaça de Sant Miquel, on cada colla va exhibir una petita mostra dels seus balls. Tots els presents també van gaudir dels ritmes d’un entranyable grup de timbalers anomenats “els eixerits timbalers de la Vila de Piera”, compost per nens i nenes d’entre 2 i 6 anys.

A continuació es va procedir als parlaments de les autoritats assistents, així com del president de l’ACGC, Amador Codina, la representant del Consell Comarcal de l’Anoia, Rosa Hernández, membres de l’actual junta de la Coordinadora i representats d’antigues juntes directives de la Coordinadora.

Ball de l'AnoiaActe seguit, es va fer públic el llibre de fitxes de les figures anoienques, un dels projectes en marxa de la nova junta.
I pels volts de les set, va arribar un moment molt esperat en aquesta jornada; es va dur a terme, per primer cop en la història, el ball comarcal “El ball gegant de la petita Anoia”, creat per geganters de diversos pobles de la comarca. En aquesta ocasió el van ballar geganters de Capellades, Vilanova d’Espoia, Piera i la Llacuna, amb una nova peça musical composta per un anoienc i interpretada per grallers de Masquefa i timbalers de la Llacuna.

Ja només quedava l’entrega de recordatoris a les colles assistents, que van ser la colla del Bisbalet d’Igualada, Dessota d’Igualada, Masquefa, Piera, la Pobla de Claramunt, Gegants de Capellades, Gegantets de Capellades, Capgrossos de Capellades, Vilanova d’Espoia i la Llacuna.

La jornada va finalitzar amb un aperitiu per cortesia de la Fundació Damm i de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia.

 

Text: Jose Guijarro, Vocal de l’Anoia

Fotos: Roger Vázquez