Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014

La ciutat de Cervera és, des del passat 8 de juny, la XXIX Ciutat Gegantera de Catalunya. El cap de setmana del 6, 7 i 8 de juny, la capital de la Segarra, va omplir-se de gegants, músics, capgrossos i geganters per celebrar la gran festa gegantera anual.

Imatgeria de l'ACGCEls actes ja van començar el divendres a la tarda, amb una cercavila per part de les escoles cerverines en què van poder passejar les peces d’imatgeria que havien creat. Aquesta primera tarda de festa va continuar l’estrena del monument de Ciutat Gegantera (un prisma de ferro amb les siluetes dels quatre gegants grans de Cervera, un a cada cara) i de l’Himne de Ciutat Gegantera. A continuació, el pregó inaugural de la festa, a càrrec de Grepp Teatre i diverses entitats cerverines en homenatge al Grup de Geganters de Cervera va cloure els actes de la primera tarda. Ja entrada la nit, els concerts de Miquel del Roig, Ebri Night i The Pink Goats van omplir per primer cop els patis de la Universitat, un dels escenaris destacats de tot el cap de setmana.

El dissabte va llevar-se molt assolellat, i durant tot el matí moltes de les colles participants van anar arribant a Cervera per gaudir de les activitats que la ciutat els havia preparat: visites guiades per la universitat i pels carrers de Cervera, jocs i tallers per als més petits i les exposicions de figures de Iakare, de la Patum i de les obres presentades per al concurs d’escultures van omplir les primeres hores del cap de setmana. Cervera Ciutat GeganteraEls gegants van fer la seva primera aparició a la tarda, amb una multitudinària plantada que va envoltar les quatre bades de la Universitat. A la façana principal, les anteriors Ciutats Geganteres i, a banda i banda d’en Treball i na Cultura, la colla amfitriona i la que cedia el càrrec com a Ciutat Gegantera 2013, Calella. La mostra de balls va comptar amb les danses de les colles de Parets del Vallès, Guissona, Tàrrega, Lleida, Terrassa, Masquefa, Calella i Cervera, i va precedir les quatre cercaviles de la setantena de colles participants, que van omplir de festa la ciutat. En acabat, un sopar de germanor va posar el punt final al segon dia de Ciutat Gegantera, que va cloure amb els concerts de Guten Plan, Pastorets Rock, None, Dj Drawer i Dj Feedback.

25El diumenge va acollir els actes més multitudinaris del cap de setmana. A primera hora, unes matinades pels carrers més cèntrics de la ciutat a càrrec dels grallers de diverses colles geganteres van despertar tots els cerverins, que ben aviat van veure com les quatre plantades bullien de gegants, geganters i músics. Des de quatre punts de la ciutat, les quatre cercaviles van omplir els carrers de Cervera de festa, fins que es van retrobar tots els gegants participants davant del l’edifici del sindicat, on es van dur a terme els actes del traspàs. Allà, davant dels centenars de persones aplegades, la colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella va fer els seus darrers balls amb en Pau, n’Alegria, en Treball i na Cultura, i van passar el relleu al Grup de Geganters de Cervera, que els custodiaran durant tot aquest 2014 i bona part de 2015, fins el mes de setembre de l’any vinent, en què Terrassa organitzarà la XXX Ciutat Gegantera de Catalunya.

En aquesta publicació de Facebook hi podreu trobar un breu recull d’imatges del cap de setmana geganter.