Ascó celebra la seva primera Trobada Gegantera

El passat 16 d’agost, el municipi d’Ascó (Ribera d’Ebre) va celebrar la primera trobada de gegants; des de fa poc més d’un any, la localitat compta amb una nova colla que fa ballar els seus gegants Falcó i Sança arreu del territori.

Asco2Un total de 18 colles vingudes d’arreu, entre les quals la imatgeria de l’ACGC, va donar-se cita a partir de les cinc de la tarda a la plaça del Casal, i posteriorment van realitzar la passejada de gegants pels carrers més cèntrics del poble.
Un cop arribats de nou a plaça, les colles van fer gaudir el públic present amb els seus balls propis. Van cloure la mostra en Pau i l’Alegria, amb el seu “Peuets de Gegant”, i en Treball i na Cultura, amb el “Ball de l’Aniversari”.
Finalment, la gran festa va acabar amb un sopar de germanor per a tots els presents.
El 17 d’agost de 1995 el poble d’Ascó va rebre els seus primers gegants, Falcó i Sança, gràcies a la iniciativa que anys abans havia tingut el grup d’animació “l’Empastre”. Ell representa de manera simbòlica el perfil d’un cavaller de l’Orde del Temple del segle XIII, i ella, la dama que fou reina d’Aragó, comtessa de Barcelona i marquesa de Provença, esposada amb el rei Alfons I.
Degut al gran pes de les figures originals, la colla va anar desapareixent fins el passat 2013, en què el nou grup de geganters d’Ascó va estrenar una nova parella de gegants, còpia digna dels originals Falcó i Sança.
Degut al creixement de la colla i abans de la seva primera trobada gegantera, el passat 14 d’abril van estrenar tres gegantons: una parella de pagesos i el petit Falconet.
Per molts anys, colla d’Ascó, i endavant amb la bona feina feta!
               Asco3