Llinars del Vallès celebra els 40 anys dels seus gegants

El dia 6 de setembre, la colla gegantera La Patufa de Llinars del Vallès va celebrar els 40 anys dels seus gegants, en Miquel i la Pepeta, estrenant una nova parella de gegants, en Rimbau i la Sibil•la de Corbera, construïts pel Taller Sarandaca.

20140906-linars01La festa va comptar amb l’assistència d’onze colles convidades, entre les quals hi havia els gegants de l’Agrupació, en Treball i na Cultura, acompanyats pels gegants de Cervera, actual Ciutat gegantera, Guillem i Almodis.

La festa va començar amb un dinar geganter a la carpa del Carrer Frederic Marès. Havent dinat, les colles van plantar els gegants a la plaça dels Països Catalans i a dos quarts de cinc va començar l’acte de celebració dels 40 anys d’en Miquel i la Pepeta, amb els balls dels gegants de totes les colles de la trobada.

20140906-linars02Seguidament es va presentar la nova parella de gegants, en Rimbau i la Sibil•la de Corbera, que van fer el seu ball de lluïment. En acabar, es va iniciar una passejada pels carrers de la Vila, molt animada pel nombrós públic que volia conèixer la nova parella.

Al Parc dels Corbera es va fer l’acte de cloenda, amb una ballada conjunta de totes les parelles convidades, al so dels grups de grallers que també es van ajuntar per interpretar els balls finals.

Les colles participants a la Trobada van ser les de Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Centelles, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet de Llobregat, Gavà, Martorelles, Dosrius, Canovelles, Cervera i Agrupació de colles geganteres de Catalunya. També hi van col•laborar els Trabucaires de Llinars i l’Esbart Dansaire de Llinars.

TEXT I FOTOGRAFIES: M. Carme Escriche