Primera sessió del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva a Catalunya: Olot, 20 de setembre

El Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva agafa cos i forma, i el proper ​20 de setembre donarà el tret inicial amb la primera seu: Olot.

logo_PaisGegantAquesta primera jornada de Congrés, organitzada amb la col·laboració de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Museu dels Sants i l’Ajuntament d’Olot, serà monogràfica, dedicada als artesans i constructors de gegants i imatgeria i a tots els aspectes relacionats amb la seva activitat: els materials antics i nous, les figures com a patrimoni, els aspectes clau en el procés de compra i construcció de figures, etc.

La d’Olot serà la primera sessió del Congrés, que anirà desenvolupant-se en diverses seus de tot el territori durant aquest any i el vinent, i comprendrà diverses temàtiques relacionades amb totes les vessants del món dels gegants i la imatgeria festiva de Catalunya.

Feu clic aquí per baixar el programa de ponències i taules rodones d’aquesta primera sessió a Olot

I com a jornada de preparació per a aquesta inauguració del Congrés, la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya ha convocat, per al proper divendres 5 de setembre, una jornada de conferències a Artesania Catalunya per tal que els constructors de gegants i imatgeria puguin posar en comú els diversos punts de vista, de cara a assolir noves fites en la primera jornada del Congrés. Aquí podeu baixar-ne el programa.

A mesura que es vagin confirmant dates finals per a les properes seus, es faran públiques. Així mateix, ja s’ha posat en funcionament el lloc web www.paisgegant.cat, que serà el canal de comunicació oficial per al Congrés, les inscripcions dels participants i tots els aspectes relacionats. Així mateix, també podreu trobar-ne tota la información i les notícies a la pàgina de Facebook o al perfil de Twitter del Congrés. Estigueu atents a les novetats!

No dubteu a participar-hi per poder assolir, entre tots, una nova fita que ens permeti posar les bases del que ha de ser el món geganter del segle XXI.