Els gegants i gegantons de l’ACGC a la Festa Major de Cervera

El dissabte dia 27 i diumenge 28 de setembre Cervera, Ciutat Gegantera d’enguany, va celebrar la Festa Major del Sant Crist. I per aquest motiu, els Gegants i Gegantons de l’ACGC, acompanyats per la imatgeria cerverina, van participar activament realitzant els balls protocol·laris en els principals actes de la festa.
Dissabte 27 a la tarda va tenir lloc la plantada i la cercavila de la 33a Trobada de Gegants. La plantada com ja és tradicional es va realitzar en els històrics patis de l’edifici de la Universitat de Cervera, màxim exponent de l’arquitectura civil catalana del segle XVIII.
La cercavila va transitar molt concorreguda pel centre de la ciutat fins arribar a la plaça Major. Després de realitzar el toc de festa, les colles van entrar a plaça fent els seus lluïments. Dels balls de les colles destaquem el ball de gegants a 4 dels Gegants de Cervera “Almodis… Ballem?” i els balls protocol·laris dels Gegants i Gegantons de l’ACGC.Anada a Ofici - Festa Major de Cervera 2014 - foto Ramon Armengol_02
L’endemà al matí, diada del Sant Crist, es despertava ennuvolat. Els gegants de l’ACGC acompanyats dels Gegants de Cervera i de tot el seguici festiu, van participar en l’Anada a Ofici i la cercavila de Festa Major. El temps va respectar les cercaviles, però finalment la pluja va fer suspendre els balls protocol·laris dels Gegants de l’ACGC i de la majoria de danses del seguici festiu.
Malgrat la pluja la Festa Major de Cervera va ser més gegant que mai. Els cerverins i cerverines van poder gaudir d’una Festa Major especial amb els Gegants i Gegantons de l’ACGC. El Grup de Geganters de Cervera emocionats de la Trobada i de la Festa Major comença a pensar amb el Ball Nou i el traspàs a Terrassa el setembre del 2015, d’aquí just un any.

Text: Lluís Bellas, Grup de Geganters de Cervera
Fotos: Ramon Armengol, Grup de Gegantes de Cervera