Esplugues de Llobregat celebra 30 anys de tradició gegantera

El passat diumenge 5 d’octubre la imatgeria de l’Agrupació, portats pel Grup de Geganters de Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya d’enguany, es va desplaçar a Esplugues de Llobregat en la celebració del 30è aniversari dels gegants d’Esplugues i de la seva trobada de gegants.

Esplugues1La XXX trobada es va iniciar amb una imponent plantada d’una vintena de colles de gegants a la zona de vianants Àngel Guimerà. Amb una gran afluència de públic, la imatgeria de l’ACGC va recórrer els principals carrers de la població d’Esplugues fins arribar a plaça Catalunya.

En aquesta plaça, els gegants van fer els seus lluïments amb el colofó dels balls de gegants i de capgrossos d’Esplugues, acompanyats dels músics de l’Aula de Música Tradicional d’Esplugues. Per tancar la tanda de lluïment i la celebració dels 30 anys de trobada i de gegants a Esplugues, es van realitzar els balls de la imatgeria de l’ACGC al complet: gegantons, gegants i capgrossos.

Text: Lluís Bellas

Fotos: Gegants Catalans