Arriba la segona sessió del Congrés Nacional País Gegant

El proper dissabte, 15 de novembre, Solsona acollirà la jornada “Cases de la festa: l’aparador del patrimoni festiu”, la segona sessió del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva, centrada en el paper i el futur de les cases de la festa.

Solsona1En les darreres dècades, la utilització de cases de la festa com a espais d’exposició i interpretació de tota mena de festes i de figures ha proliferat en el nostre país, i s’han convertit en una eina molt útil per a la difusió de la festa. Els diversos models de cases de la festa que han sorgit a Catalunya, ampliats en totes les seves vessants (centres d’interpretació, magatzems per a la conservació de les figures, espais de dinamització cultural i de promoció turística), i la utilitat d’aquests punts per donar valor al patrimoni material i immaterial local seran els fils conductors d’aquesta segona jornada del Congrés, que acollirà la capital del Solsonès, seu d’una de les cases de la festa amb més tradició històrica, el Quarto dels Gegants.

Els diversos ponents, tant locals com vinguts de les cases de la festa més destacades del país, exposaran els diversos models vigents i debatran sobre el paper que aquests espais tenen i han de tenir en el futur.

Recordeu que la participació al congrés és lliure, però cal inscripció prèvia. Trobareu tota la informació i els formularis per inscriure-us-hi al lloc web del Congrés, www.paisgegant.cat.