Compareixença de l’ACGC al Parlament

El passat dimarts, dia 24, va ser un dia de força activitat pels membres de l’executiva de l’Agrupació.

La jornada va començar amb una reunió amb el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura, el senyor Lluís Puig. Va ser una reunió força productiva en què, des de l’Agrupació, es va fer un repàs de tota l’activitat generada durant l’any 2014 en els seus diversos àmbits. També se li va fer entrega de la memòria que la Junta Directiva va elaborar de tot l’any 2014.

20150324170900 barna_parlamentUn dels punts més importants i que van generar més debat va ser la presentació dels nous projectes, tot fent un repàs de cadascun i donant-nos també l’opinió des de la direcció general, cosa que agraïm i valorem molt positivament.

També vam presentar tot el projecte del congrés País Gegants, ara ja amb un calendari bastant definit, que properament es farà públic, amb un repàs també de totes les jornades, els llocs on han de celebrar-se cada jornada i els temes a tractar, tot començant a ficar fil a l’agulla en el congrés internacional que l’any vinent es pretén celebrar des de l’Agrupació.

Tots aquests projectes es podran dur a terme amb tot el recolzament de la direcció general, i també amb les subvencions que ens puguin atorgar.

20150324173800 barna_parlamentUna vegada finalitzada la reunió amb el senyor Lluís Puig, ens dirigírem ràpidament cap al Parlament de Catalunya, on teníem una compareixença sobre el projecte d’ elaboració de la Llei del voluntariat. Cal remarcar que aquesta llei està en fase d’elaboració, és només un projecte, i per això han anat citant les diferents federacions, com també tots aquells organismes que en algun moment puntual o d’una manera més continuada utilitzen la figura del voluntari.

La nostra compareixença va ser conjunta amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Primer, les entitats vam fer una introducció on es valorava la proposta de llei i, a continuació, els diferents partits representats (ERC, PSC, PP i CiU) van formular unes preguntes, que van finalitzar de nou les entitats amb les contestes. En general, les entitats vam coincidir en valorar negativament la Llei del voluntariat, degut a la seva marcada regularització i afany de fiscalitzar. Vam remarcar que calia diferenciar entre la persona associada a una entitat i la persona voluntària definida en la proposta de llei.

Cal destacar que la jornada al Parlament va coincidir amb el fatal accident d’avió. No es van arribar a suspendre les comissions previstes pel dimarts a la tarda, però sí que es va fer un emotiu minut de silenci en record de les víctimes. Des d’aquestes línies també volem tenir un record per elles i donar en nom de tota l’Agrupació el més sentit condol a tots els familiars.

Per acabar una setmana amb molta activitat també farem referència a la reunió que es va mantenir amb el nostre patrocinador, Damm, per reafirmar el nostre compromís de seguir treballant junts amb el patrocini i per presentant-los tots el projectes que durant el 2015 podríem realitzar plegats. A part de continuant amb el dia a dia en l’entrega de producte a les colles, tal com es fa ja per segon any consecutiu.

En aquests enllaços podeu consultar les diverses compareixences:

 
 

Text: Joan Piqué, vicepresident de l’ACGC