Caps de Festa, nova sessió de País Gegant a Terrassa

Dissabte 30 de maig es reprèn l’activitat del congrés a la ciutat de Terrassa, amb la quarta sessió del País Gegant, dedicada als fidels companys dels gegants, els capgrossos i els nans.

cartell-terrassaLa jornada s’iniciarà amb la recepció dels congressistes i el tret de sortida el donaran el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguad, i el President de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Amador Codina.

La ponència inaugural parlarà dels nans i els capgrossos com element essencial del teatre, amb el ponent Jaume Bernadet de la companyia teatral Comediants.

Antoni Serés explicarà les màscares i els capgrossos en escena i Jan Grau mostrarà les tipologies, estils i funcions dels caps. En acabar, Marc Galí ens explicarà la festa del capgròs de l’any a Terrassa, un model de festa singular en què els capgrossos són els protagonistes.

A la tarda serà el torn de les particularitats, la comoditat i la portabilitat dels capgrossos a càrrec de Jordi Grau, del Taller el Drac Petit, i dels balls de nans i capgrossos, a càrrec de la ponent Montserrat Garrich, de l’Esbart Català de Dansaires.

I per acabar la intensa jornada capgrossera, es farà una Taula rodona on es debatrà sobre els capgrossos i els nans i el seu futur a la festa, amb els ponents Montserrat Garrich, Jan Grau i Jordi Grau, moderada per Manel Tomàs.

Podeu baixar el programa complert de la sessió a través del següent enllaç:

http://www.paisgegant.cat/wp-content/uploads/2015/05/programa_terrassa.pdf

Recordeu que cal inscriure’s a la sessió de Terrassa en cas que estigueu interessats en assistir-hi. És totalment gratuït, i ho podeu fer clicant al següent enllaç:

http://www.paisgegant.cat/inscripcio-congres-terrassa-caps-de-festa