XXI Trobada del Vallès a Matadepera

El passat cap de setmana del 16 i 17 de maig es va celebrar la XXI Trobada Comarcal de Gegants del Vallès (Occidental i Oriental) a Matadepera.
El dissabte 16 es va presentar la colla amfitriona i la Colla de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa, i els gegants de Matadepera van estrenar un nou ball de plaça, el Ball de l’Agnés i en Llorenç, interpretat per la Banda Local. Seguidament, es va fer una passejada de grups musicals (els grallers de Rubí, la banda local i els grallers de Matadepera) des de l’ajuntament fins a l’església, que va culminar amb un sopar i un cocnert a càrrec d’un grup local.
L’endemà al matí, el diumenge 17, van arribar la resta de colles participants, amb gegants vinguts de Badia del Vallès, Castellcir, Castellterçol, la Garriga, Gualba, Lliçà de Munt, Matadepera, Montmeló, Montornès del Vallés, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, el CEIP Teresa Altet (Rubí), Santa Eulàlia de Ronçana, Sentmenat, Vallgorguina (Bernat i Elionor), Club Amigos de Rubí, Antic Poble de Sant Pere (Terrassa), Sant Llorenç (Terrassa), Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sant Esteve de Palautordera i Sant Llorenç Savall, que van estar exposats a la plantada durant l’esmorzar geganter.
A continuació, es van organitzar dues cercaviles, una per a les colles que havien sigut pubilles i l’altra per a les que encara no han acollit la trobada comarcal.
Arribades les colles a la plaça de l’ajuntament, les colles de Parets (pubilla sortint) i Matadepera (pubilla entrant) van ballar el Ball a Vallès, un cop traspassada la banda de pubilla, i es van fer els parlaments i l’entrega de records finals d’aquesta XXI Trobada del Vallès.

Matadepera

Text: Jordi Vilà, vocal del Vallès