Tot a punt perquè Terrassa esdevingui la XXX Ciutat Gegantera

Terrassa es convertirà els propers dies 18, 19 i 20 de setembre en la capital gegantera de l’any. La ciutat acollirà la XXX Ciutat Gegantera i per uns dies serà l’epicentre de bona part de la cultura catalana. L’edició d’enguany compta amb la participació de més de 80 colles geganteres d’arreu de Catalunya i el Grup de Geganters de Terrassa (colla amfitriona) ha organitzat una extensa bateria d’activitats.

Plats forts de Terrassa, Ciutat Gegantera 2015

Terrassa3La trobada de colles geganteres començarà amb força el divendres 18 de setembre a les sis de la tarda amb una completa cercavila d’imatgeria que recorrerà tot el centre de Terrassa per donar pas a l’acte institucional que una hora després es celebrarà al Saló de plens de l’Ajuntament terrassenc. Serà presentat per l’actor egarenc, Jaume Bernet, i precedirà la inauguració del monument de Terrassa Ciutat gegantera a la Torre del Palau, fet que comptarà amb una actuació del grup Sinfònics, participant al programa de TV3 “Oh Happy Day”.

A les cinc de la tarda del dia següent, hi haurà l’inici de la mostra de balls amb la intervenció dels Ministrils del Raval al Parc de Sant Jordi, presentat per Rosa Boladeras i Jaume Bernet. Aquestes actuacions donaran pas a les dues cercaviles del dissabte 19 de setembre que sortiran des del Parc de Sant Jordi i aniran fins al Parc dels Catalans.

La nit del dissabte serà molt especial, ja que, Terrassa Ciutat Gegantera coincidirà amb el castell de focs de Festa Major a l’avinguda Abad Marcet amb avinguda Josep Tarradellas a dos quarts d’onze i, a partir de les onze, tothom podrà gaudir dels concerts dels grups locals Doctor Prats i Carrau al Parc dels Catalans.

Per al matí del diumenge 20 de setembre, Terrassa Ciutat Gegantera té preparades fins a quatre cercaviles que conflueixen al parc de Vallparadís, on es durà a terme Acte de traspàs de ciutat gegantera presentat per Xavi Coral i Espartac Peran en el qual Terrassa agafarà el relleu de Cervera i serà proclamada XXX Ciutat Gegantera 2015. A partir d’aquest moment el grup de Geganters de Terrassa serà l’encarregat de custodiar i fer ballar en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Amb la intervenció dels Ministrils del Raval.

Programa divers i presència a les xarxes

Aquestes són les activitats més destacades, però el programa també compta amb nombroses activitats per a tots els gustos i edats, com una xocolatada infantil, exposicions culturals a diferents punts de la ciutat o intervencions d’altres grups de la cultura popular com diables o trabucaires.

Al web http://www.terrassaciutatgegantera2015.cat es podran consultar totes les novetats, notícies, recomanacions o actes relacionats amb l’esdeveniment. Tots els interessats en seguir les evolucions d’aquesta gran festa podrà fer-ho també a través de les xarxes socials: o bé a la pàgina de Facebook de Geganters de Terrassa, o bé en el compte de Twitter @GegantsTerrassa.