Bell-lloc d’Urgell es bolca amb la IV Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell

El passat dissabte, 26 de setembre, Bell-lloc d’Urgell s’ha convertit en la capital gegantera del Pla d’Urgell, una iniciativa impulsada pels geganters i grallers de Bellvís, l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés, la Colla Gegantera de Miralcamp, la colla gegantera i grallera l’Arreu de Mollerussa, els Grallers Descordats de Torregrossa i la colla gegantera de Castellnou de Seana que poc a poc va agafant forma i es va consolidant en l’agenda cultural del Pla d’Urgell.


Més de 200 geganters de la comarca han participat en aquesta quarta edició que ha reunit les figures geganteres de Bellvís, Golmés, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa i Castellnou de Seana.

A la plaça d la Creu del terme, es van concentrar les colles geganteres del Pla d’Urgell per donar inici a la cercavila pels carres i places de la vila, que, acompanyats dels veïns i veïnes de Bell-lloc, es van omplir de gresca i de cultura popular i tradicional.

La voluntat és donar continuïtat a aquesta iniciativa comú entre les colles geganteres del Pla d’Urgell amb l’objectiu de fomentar el món geganter i d’impulsar el naixement de nous grups al Pla d’Urgell i aconseguir reunir tots els gegants del Pla d’Urgell.

PlaUrgell2

Text i fotos: Manel Solé i Felip, Casal Popular l’Arreu