L’Agrupació, a l’Escola Massana

El passat 7 d’octubre va tenir lloc una xerrada sobre l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya a la prestigiosa Escola Massana de Barcelona, dins del CPD (Curs de professionalització d’ofici) d’imatgeria festiva que des de mitjans d’any s’hi realitza.

Aquest CPD compta amb 18 alumnes de diverses procedències, als quals se’ls imparteix formació d’imatgeria amb continguts teòrics, tècniques, materials de construcció, gestió i funcionament empresarial. El CPD acaba amb un projecte personal: la construcció d’un element festiu.

Massana-ACGCLa xerrada va ser compartida amb l’Agrupació del bestiari festiu i popular de Catalunya. Les dues entitats van explicar als alumnes el seu funcionament, l’àmbit d’actuació i els objectius; posteriorment, van entrar en un col·loqui sobre les necessitats referent a la construcció d’imatgeria.

Aquest curs, promogut per la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya), va començar a prendre forma gràcies a la primera sessió del Congrés nacional de gegants i imatgeria festiva País Gegant, que va versar sobre els diversos aspectes dels constructors d’imatgeria ique es va celebrar a Olot a finals de setembre de l’any 2014.