Calendari del Món Geganter 2016: vinga la música!

Com cada any, en el transcurs de l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, va presentar-se a les colles el Calendari del Món Geganter 2016, que aquest any té la música com a protagonista.

La imatge de Josep Miñana Visca la festa, presentada al concurs de fotografia El Fet Geganter 2015, il·lustra la portada de l’edició d’enguany, amb els gegants i cavallets d’Olot en plena celebració. A continuació, un bloc monogràfic sobre els instruments tradicionals més habituals en les festes de gegants i capgrossos ens ajuden a descobrir alguns dels aspectes destacables de la música popular i  tradicional. Hi podrem gaudir de diversos articles sobre flabiols, tamborins, gralles, dolçaines i percussió tradicional ,escrits per alguns dels experts més destacats del país. Daniel Carbonell, Pol Ducable, Ivó Jordà, Pere Olivé, Roser Olivé, Pau Plana, Pau Puig, Francesc Sans i Àngel Vallverdú firmen els diversos articles d’aquesta secció, sota la coordinació de Gerard Pouget.

A continuació, més d’un miler d’activitats de tota mena amb els gegants i els capgrossos com a protagonistes, obtingudes gràcies a la col·laboració de més de 300 colles i de l’aportació de diverses coordinadores: la Coordinadora de Geganters de Barcelona (coeditora), la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, la Maison des Géants d’Ath (Bèlgica) i la Federatie van Nederlandse Reuzen (Països Baixos).

Podeu baixar el Calendari del Món Geganter 2016 en PDF aquí.

Vinga la música!