Mataró acull la XVIII Trobada de Gegants i Capgrossos d’Escola de Catalunya

UNA TROBADA MULTITUDINÀRIA AMB 55 COLLES GEGANTERES, 146 FIGURES (GEGANTS, GEGANTONS I CAPGROSSOS) I MÉS DE 2300 PERSONES PARTICIPANTS

4El matí del diumenge dia 10 d’abril, se celebrà la XVIII Trobada de Gegants i Capgrossos d’escoles de Catalunya a Mataró, organitzada per l’escola Anxaneta de Mataró.

La Trobada de Gegants i Capgrossos d’Escoles de Catalunya neix de generació espontània i amb l’objectiu de només agrupar les diverses colles de la circumscripció de Barcelona. A partir del 2005, s’amplia la trobada a l’àmbit nacional. Aquesta celebració, tot i que no és organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), compta amb el seu suport.

Dóna la casualitat que aquest curs l’escola Anxaneta de Mataró fa 50 anys que va obrir les seves portes. Concretament, el 4 d’octubre de 2015. És, doncs, un dels actes que la comissió dels 50 anys organitza amb motiu d’aquesta efemèride.

3L’acte va començar amb un dia assolellat de primavera; les colles van arribar a primera hora del matí per fer la seva plantada als dos espais habilitats. A continuació, i organitzats en dos torns, es va procedir a l’esmorzar de les colles (per a les 2.300 persones).     

Paral·lelament, i fins arribar l’hora de començar les dues cercaviles previstes, s’havien habilitat a la plaça annexa a l’escola diversos tallers infantils perquè els infants poguessin tenir un espai de lleure. Per a la resta de la gent, i per amenitzar l’acte, es van realitzar 2 concerts de gralla amb els grups El barret de palla i Grallers de Mataró.

1A les 11.45 h, es van iniciar les dues cercaviles de 28 i 27 colles respectivament, que van fer els seus recorreguts pels carrers de Mataró. Sense deixar de ballar ni tocar la seva música, les colles van arribar totes plegades però per dos recorreguts diferents fins a la plaça de Santa Anna, punt final de les cercaviles.

Allí es va fer lliurament dels obsequis a les colles participants, així com els diversos parlaments de les autoritats.

Seguidament, a dalt de l’escenari, en Pau i l’Alegria, gegantons de l’ACGC, van fer el seu ball i, a continuació,  es va proclamar l’entitat que organitzaria la trobada del 2017. Per decisió unànime de les colles geganteres participants en aquesta edició, el testimoni de l’acte va recaure en les escoles del districte de Sant Andreu de Barcelona.

Finalment, i per tancar l’acte, es van fer dos balls conjunts de totes les colles.

En aquest enllaç podeu veure un vídeo de resum de la festa.

Text i imatges: Escola Anxaneta